top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuws podcast van vandaag 1 oktober 2023Met vandaag de Soekot week is begonnen; opnieuw grote demonstraties in Israël; Ultraorthodox Knesset lid spreekt over 'een religieuze oorlog' van de demonstranten; gescheiden voorstellingen voor jongens en meisjes in Jeruzalem;  IDF zou Iraans wapentransport in Syrië hebben aangevallen en heel veel meer nieuws uit Israël.


Via deze link kunt u de podcast beluisteren. Nog beter is om de Podbean app te downloaden en te gaan naar The Joopsoesan's podcast. U krijgt dan bijvoorbeeld iedere keer dat er een nieuwe podcast online is, een seintje en mist dus niets.

84 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Roni Stoker
Roni Stoker
Oct 01, 2023

De podcast van 28 september en ook die van vandaag klinken alarmerend. Het is duidelijk dat de religieuze partijen zijn van plan Israël in een religieus Derdewereldland te veranderen. Er is weinig verschil tussen hen en de Moslimbroederschap, of Hizb ut Tahrir enz. Hun houding tegen seculiere Israëli’s is minachtend. Zij zien ze als tweederangs Joden. Ze willen graag een sterk IDF, waar hun zoons niet hoeven te dienen. Ze willen graag een economisch sterk Israël, waar ZIJ geen bijdrage hoeven te leveren. Ze gebruiken vrome praatjes zoals: ‘Wij zijn Broers’, maar bedoelen daarmee dat seculieren zijn de ‘achterlijke broers’ die voor hen moeten werken en hen verdedigen.

De meerderheid van de Israëlische bevolking is liberaal. Zou dat niet het…


Like
bottom of page