top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Noa Kirel gaat Israël vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2023


Noa Kirel. Foto Instagram


De kogel is door de kerk, zeven maanden voor de deadline voor inzendingen is Israël het eerste land dat officieel zijn deelnemer voor het Eurovisie Songfestival in mei in het Verenigd Koninkrijk aankondigt.


De publieke omroep KAN bevestigde op 10 augustus dat popkoningin Noa Kirel haar nominatie door KAN's Eurovisie Selectiecommissie heeft geaccepteerd.


De 21-jarige zangeres uit Ra'anana is een lieveling van het Israëlische publiek, won twee MTV EMA-awards en trad vorig jaar op tijdens de 70e Miss Universe verkiezing in Eilat. Ze heeft ook internationale fans gekregen met Engelstalige singles zoals 'Thought About That', meldt ISRAEL21C.

In totaal 78 artiesten werden door KAN in aanmerking genomen voor het Eurovisie-optreden van 2023, allemaal met "rijke en bewezen ervaring in het staan ​​​​voor een groot publiek."


Ze plaatste een bericht aan volgers op Instagram dat ze een enorme hoeveelheid trots en een last op haar schouders voelde. "Bedankt voor alle liefde die je verspreidt, voor de enorme steun die je me hebt gegeven vanaf het moment dat ik werd gekozen en voor het voorrecht om mijn land te vertegenwoordigen."

Israël won voor het laatst het Eurovisie Songfestival in 2018 met Netta Barzilai's "Toy", dat een van de populairste songfestivalliedjes aller tijden werd.


Michael Ben-David, de vertegenwoordiger van het songfestival van 2022, eindigde op de 13e plaats, de eerste keer sinds 2014 dat de Israëlische deelnemer zich niet kwalificeerde voor de finale. Dat zou de reden kunnen zijn waarom besloten is om relatief onbekende deelnemers niet meer te blijven kiezen in een reality tv-competitie, zoals de afgelopen zeven jaar gebeurde.


We rekenen op je in '23, Noa!


126 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page