top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Noem het maar kijkgeld' - Een nieuwe column van Simon Soesan


O, dus u dacht dat Mahmoud Abbas, de wereldbekende Holocaust-ontkenner (die daar een universitaire graad voor kreeg) gedwongen was om de verkiezingen te annuleren? De man die in januari 2006 verkozen werd als voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA) de boel voor 4 jaar te leiden en sinds dien verkiezingen weigert? U dacht dat hij sindsdien President wordt genoemd en een paleis bouwde met 84 kamers op rekening van de EU en zich de pokken werkt?


Nou, dan dacht u dat maar.


Abbas is nu bijna 86 en gaat nergens heen. Ook de samenwerking tussen Israël en de PA gaat nergens heen. Nee, Abbas speelt het spel uitmuntend: als er kritiek is op hem dan is Israël daar de schuld van. Dat meer dan 200.000 Palestijnen (het zijn in feite ex-Jordaniërs) elke dag de grens over moeten om bij ons te werken is een teken dat Abbas geen werk verschaft. Abbas verzameld geld. Voor zichzelf.


Ook die 200.000 Palestijnen, die elke dag gedwongen worden om in het o, zo onaangename Zionistische land te werken, betalen belasting, en die belasting sturen wij elk kwartaal door naar de PA. Wist u dat?


Wist u dat ze zo gek zijn daar dat, enkele maanden geleden, toen er weer eens mot was, ze weigerden het belastinggeld aan te nemen en toen de VN en EU belden om te zeggen dat Israël weigerde hun het geld te geven?


Wist u niet.


Ook wist u niet dat uw schijnheilige minister van weet-ik-veel-wat-ze-uitspookt gewoon geld stuurde naar Abbas, zonder te vragen waar dat geld heen gaat? In naam van het Koninkrijk der Nederlanden? Uw geld. Waarmee later Israëlisch zijn vermoord.


Abbas had dus echt geen zin om zijn krappe onderkomentje te verlaten. Waarom zou hij? In Nederland wordt een regering naar huis gestuurd omdat ze de boel voorgelogen hebben, waardoor ze af moeten treden en binnen een paar weken weer zitten te grijnzen alsof er niets gebeurd is. Als dat kan gebeuren in een echt land, dan kun je in een Madurodam-staatje ook wel doen wat je wilt. Dus Abbas gaat nergens heen. Integendeel: hij annuleerde de verkiezingen – onder het mom dat wij, Israël het niet toe zouden laten, wat onzin is, maar goed verkoopt.


Om de aandacht weg te halen liet hij de Arabische jongeren – die hij geen werk verschaft, dus altijd klaar zijn om wat bij te verdienen – weten dat Israël de Al Aksa moskee zou gaan bezetten. Alle hens aan dek, de hangjeugd had weer wat te doen en hoe Israël ook zou regeren – het zou nooit goed zijn.


Meesterzet van Abbas, kan hem wat schelen wat de resultaten zijn. Oost Jeruzalem, ooit Jordaans, werd nu ex-Palestina genoemd, uit Gaza werd geschreeuwd dat Gaza Gaza niet is maar Palestina heet en in Europa knikken de politici braaf ja, alsof men voor een moment werkelijk een IQ heeft en de geschiedenis snapt.


Dus kijkt u nu naar beelden waar onze politie reageert op de relletjes die zich plaatsvinden om twee moskeeën die op de ruïnes van onze tempel staan geparkeerd. O, en u vraagt waarom Jeruzalem heilig is voor de Moslims?


Omdat er in de Quran geschreven staat dat de profeet Mohammed (u weet wel, die onder ander met de 8-jarige Aisha trouwde, maar “netjes wachtte” met het consumeren van het huwelijk tot ze tien jaar oud was!) droomde dat hij op zijn “vliegende paard, Al Burugh”, naar Jeruzalem vloog. Ja. U leest het goed: dat droomde hij. Nou en als de profeet iets droomt, dan is dat heilig en van hem he? Mazzel dat de man niet over de Nederlandse Bank droomde.


In deze wereld van extremen is het tijd om de onzin te herkennen en te erkennen. Zolang de EU (en de VN) een financiële interesse hebben in het conflict in het midden oosten (faciliteiten, werkgelegenheden, prestige etc.) kunnen de gekkies u overtuigen dat het allemaal de schuld is van de Joden. En het mooiste is: dat doen ze van uw geld en u blijft mooi betalen.


Dus in feite heeft u voor het amusement op uw scherm zelf betaald.


Noem het maar kijkgeld.

Is politiek correct.


338 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page