top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

NVIDIA onthult geavanceerde computerproducten met Israëlische banden


NVIDIA CEO Jensen Huang spreekt op de GPU Technology Conference, maart 2023. Foto met dank aan NVIDIA via ISRAEL21C


Er is een Israëlisch verband met twee keynote-aankondigingen van NVIDIA-CEO Jensen Huang op de online GPU-technologieconferentie van de computergigant vorige week voor AI en de metaverse.


Het grootste nieuws is NVIDIA's introductie van DGX Quantum - het allereerste grafische processors (GPU) versnelde systeem voor quantum computing - ontwikkeld in samenwerking met de Israëlische startup Quantum Machines.


Door 's werelds krachtigste versnelde computerplatform samen te brengen met 's werelds meest geavanceerde kwantumbesturingsplatform, OPX, van Quantum Machines, kunnen krachtige hybride algoritmen en toepassingen worden ontwikkeld die kwantumcomputing combineren met klassieke versnelde computers.


Het Israëlische Quantum Computing Center, momenteel in aanbouw onder leiding van Quantum Machines, zal als eerste DGX Quantum integreren en aanbieden.


"We stevenen af ​​op een nieuw tijdperk van quantumcomputing dat toegankelijker is voor meer onderzoekers dan ooit", zegt Itamar Sivan, medeoprichter en CEO van Quantum Machines.


"Onze samenwerking met NVIDIA aan het DGX Quantum-systeem stelt een nieuwe generatie innovators in staat om enkele van 's werelds grootste uitdagingen op te lossen."


Huang kondigde ook NVIDIA DGX Cloud aan, een nieuwe cloudservice die supercomputermogelijkheden biedt voor de ontwikkeling van geavanceerde AI rechtstreeks vanuit de browser.


Gebaseerd op geavanceerde GPU's en snelle communicatietechnologie ontwikkeld door het R&D-team van NVIDIA met 3.000 medewerkers in Israël, biedt DGX Cloud abonnees directe toegang tot de AI-infrastructuur en de softwareplatforms die nodig zijn voor het trainen van geavanceerde generatieve AI-modellen.


Oracle Cloud, een van NVIDIA's partners in het hosten van de DGX Cloud-infrastructuur, koos voor de NVIDIA BlueField-3 DPU-chip — ontwikkeld in Israël — als de versnelde communicatie- en beveiligingstechnologie voor zijn datacenters.


Een reeks nieuwe cloudservices die bovenop DGX Cloud zullen werken, waardoor bedrijven generatieve AI-modellen en grote taalmodellen kunnen bouwen en gebruiken, omvat de taalbegrip- en verwerkingsservice NeMo, die 100 talen ondersteunt, waaronder Hebreeuws.

111 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page