top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Oekraïners bezoeken Israël om modellen van toegankelijkheid te leren


Dr. Avi Ramot, vierde van rechts, geeft een rondleiding door de oude stad van Jeruzalem aan bezoekende functionarissen uit Oekraïne, 6 september 2022. Foto met dank aan SHEKEL via ISRAEL21C


Een Oekraïense delegatie van hoge regeringsfunctionarissen en militair personeel arriveerde deze week in Israël via het MASHAV Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken om meer te weten te komen over Israëlische modellen van toegankelijkheid, inclusie en rehabilitatie.


Ze volgen een cursus aan het International Institute of Leadership in Kfar Saba en wonen de Access Israel Conference on The Future of Accessibility bij.

De Oekraïners zijn van plan om in Lviv een nationaal rehabilitatiecentrum op te richten voor mensen die door de oorlog gewond en gehandicapt zijn.


Net als de oude stad van Jeruzalem is Lviv ook een oude stad. Een van de activiteiten van de delegatie was dus een rondleiding door de oude stad met Dr. Avi Ramot, die als hoofd van het Israel Accessibility Center van SHEKEL een revisie van de toegankelijkheid van het geplaveide gebied plande en implementeerde, zoals hij tegen ISRAEL21C zei.


Ze namen ook een toegankelijkheidstour door het historisch museum Toren van David Jerusalem en de Knesset, twee extra locaties die toegankelijk zijn gemaakt via het SHEKEL-centrum, om meer te weten te komen over de toegankelijkheid van een oude culturele locatie en een parlement.
37 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page