top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Omvangrijke operatie ter bestrijding van terrorisme het vluchtelingenkamp Noor al-Shams is beëindigdIn een uitgebreide operatie die meer dan 24 uur duurde om het terrorisme in het vluchtelingenkamp Nur a-Shams in de stad Tulkarm te dwarsbomen, opereerde de Kafir Brigade samen met Dovdvan, de Yams en de MGB onder de nauwkeurige inlichtingenleiding van de Shin Bet. Tijdens het vuurgevecht tijdens de operatie sneuvelde sergeant Maxim Razinkov, een strijder in de reservedienst van de undercovereenheid van de Iosh-politiemacht.


De strijdkrachten hebben tientallen verdachten aangehouden en ondervraagd, van wie ruim twintig gezochte personen, die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten, werden gearresteerd. De strijdkrachten hebben een aantal explosievenlaboratoria gelokaliseerd en vernietigd, tientallen explosieven blootgelegd op de wegen die klaar waren om onze strijdkrachten aan te vallen en meer dan twaalf terroristen gedood.


Bovendien viel een vliegtuig een gewapend terroristenteam aan en raakte het.Tijdens de operatie lokaliseerden soldaten van de Dovdvan-eenheid een explosieven voertuig met daarin verschillende ladingen en militair materieel. De troepen vernietigden het voertuig. Ook kwam een patrouille een terrorist tegen en doodde hem. Aan het einde van het vuurgevecht namen de jagers een Carlo-type geweer in beslag dat door de terrorist werd gebruikt.


Bovendien hebben technische troepen de muren van het hoofdkwartier van het gezochte kamp blootgelegd en voorkomen dat ze zich daar konden verstoppen, neutraliseerden ze aanvallen die zich in het gebied bevonden en brachten ze de strijdkrachten in gevaar.

Foto IDF woordvoerder

Gedurende de nacht hebben de veiligheidstroepen het appartement vernield van de terrorist Khaled Sabah, die wordt geïdentificeerd als een medewerker van de terroristische organisatie Hamas en die de schietpartij uitvoerde op het Baali-tankstation, in het dorp Urif in Samaria, waar verschillende Israëlische burgers werden vermoord en anderen raakten gewond.Ook opereerden veel strijdkrachten van de IDF, de Shin Bet donderdagavond in veel centra in de Judea en Samaria, waarbij ze 60 gezochte personen arresteerden die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten en veel wapens in beslag namen. Veertig van hen zijn actief in de terroristische organisatie Hamas.


Foto IDF woordvoerder


Tot nu toe zijn er sinds het begin van de oorlog 584 gezochte personen gearresteerd, waarvan ruim 375 banden hebben met de terroristische organisatie Hamas. Meer dan vijftig wapens werden door de veiligheidstroepen in beslag genomen.

518 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page