top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Organisatoren demonstraties willen maandag heel Israël tot stilstand brengen


Screenshot TV


De leiders van demonstraties tegen de regering Netanyahu verklaarden dat ze maandag de economie zullen stilleggen en demonstraties zouden houden in Jeruzalem en in het hele land tegen de achtergrond van het begin van de wetgeving van de gerechtelijke hervormingen.


Tientallen organisaties, bedrijven en civiele instanties hebben inmiddels aangekondigd zich aan te sluiten de demonstratie: "Burgers worden opgeroepen om naar Jeruzalem te gaan op de dag dat de eerste wetten van de dictatuur zullen worden aangenomen"•


Na vijf weken van demonstraties op zaterdagavond verklaarden de organisatoren van het protest tegen de regering Netanyahu dinsdag dat ze aanstaande maandag de economie zullen stilleggen en een demonstratie zullen houden voor het Knesset gebouw in Jeruzalem.


"Het protest zet een stap richting actief verzet", benadrukten de organisatoren van het protest. "Aanstaande maandag een sluiting van het land en demonstraties in Jeruzalem en in het hele land", aldus Channel 12 News.


De leiders van de demonstraties verklaarden op een persconferentie dat tot nu toe tientallen organisaties, bedrijven en civiele instanties hebben aangekondigd dat ze zich bij de demonstratie zullen aansluiten en de economie aanstaande maandag zullen stilleggen.


De organisatoren van het protest riepen andere organisaties op om ook deel te nemen: "Dit is de dag waarop de eerste wetten van de dictatuur zouden worden aangenomen, en we roepen de burgers op om vanaf 12.00 uur in Jeruzalem te demonstreren voor de Knesset.


Voormalig minister van Defensie Moshe Bogi Ya'alon zei tijdens de persconferentie dat "de protestmaatregelen die we tot nu toe hebben genomen de regering niet stoppen de gerechtelijke hervorming door te zetten, die de eerste stappen op weg naar dictatuur zijn. Daarom zal komende maandag de economie worden stilgelegd en gaan we naar Jeruzalem. Maandag zullen we onze juiste controle uitoefenen". Ya'alon riep de ondernemers op om hun werknemers toe te staan ​​te staken en gebruik te maken van hun recht om te protesteren.
85 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page