top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Peiling: Ondanks oorlog en toenemend antisemitisme wil 80% van de Israëli's in het buitenland niet terugkeren naar Israël

Screenshot YouTube


Een nieuw onderzoek, uitgevoerd door de World Zionist Organization, in samenwerking met de Hebreeuwse Universiteit , onthulde de gevoelens van Israëliërs die sinds het uitbreken van de oorlog in het buitenland woonden, aldus The Jerusalem Post.


Volgens het onderzoek zei 80% van de respondenten dat ze niet van plan zijn terug te keren naar Israël, ook al voelen ze zich onzeker in het land waar ze wonen.


Bovendien meldde 70% van de Israëli’s dat zij hun gedrag in het openbaar na 7 oktober hebben veranderd en minder Joodse symbolen vertonen, zich onthouden van het spreken van Hebreeuws, dat sommigen de mezoeza van hun deur hebben gehaald en zelfs minder naar stadscentra of andere uitgaansgelegenheden gaan.


Op de vraag of ze overwegen hun persoonlijke veiligheid of zelfverdediging te vergroten, antwoordde 44% van de respondenten positief. De populaire maatregelen die door de respondenten werden genoemd, waren onder meer het kopen van wapens, het bij zich hebben van traangas en pepperspray, het installeren van beveiligingscamera's in hun huizen en het volgen van een Krav Maga-cursus.


Ondanks dat ze niet wilden terugkeren, was 62,5% van de respondenten het eens met de stelling dat Israël nog steeds de veiligste plek is voor Joden.


Het onderzoek werd gedaan via een internetenquête die werd verzonden naar Israëliërs in de diaspora. 1.713 respondenten hebben de enquête beantwoord. 96% van de respondenten zijn Israëlische burgers die buiten Israël wonen. 55% woont al meer dan tien jaar in het buitenland en nog eens 19% woont daar al meer dan vijf jaar.


330 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page