top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid hield discussie over de paraatheid van Israël om bosbranden te bestrijden


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Yair Lapid hield woensdag in de Kirya in Tel Aviv een discussie over de paraatheid van Israël om bosbranden te bestrijden, met deelname van minister van Openbare Veiligheid Omer Barlev.


Premier Lapid: "De klimaatcrisis stelt leiders, landen en de hele mensheid voor een grote uitdaging, vooral Israël, waarin weersomstandigheden een belangrijke factor zijn die bijdragen aan het risico van bosbranden. Onze paraatheid in deze kwestie is een missie van nationaal belang.


Brandweerlieden staan ​​in de frontlinie van deze strijd en worden geconfronteerd met enorme bosbranden en overstromingen die de wereld op zijn kop zetten.


Ik roep de burgers van Israël op, vooral tijdens de zomervakantie, om het aansteken van branden in bossen, parken en open ruimtes te vermijden. Wees alert op branden en situaties waarin het risico op brand groot is en meld deze direct. Publieke verantwoordelijkheid en solidariteit zijn een cruciaal onderdeel van ons vermogen om het uitbreken van bosbranden te voorkomen en aan te pakken."


Premier Lapid werd aan het begin van de discussie ingelicht door het Ministerie van Openbare Veiligheid, de Brand- en Reddingsdienst en de Israëlische politie over de gereedheid voor het brandseizoen van 2022, met name de recente inspanningen die zijn geleverd om – onder meer – personeel, uitrusting en technologie. Ook is de minister-president geïnformeerd over de hoofdlijnen van het meerjarenplan voor de komende jaren.


Premier Lapid prees de vooruitgang met betrekking tot de gereedheid en droeg de directeur-generaal van het kabinet van de premier, Na'ama Schultz, op om in samenwerking met de relevante functionarissen en instanties te blijven zoeken naar oplossingen voor de lacunes die nog bestaan. De minister-president zal in de nabije toekomst een brandbestrijdingsoefening bijwonen.


Ook namen de stafchef van de premier, Dani Vesely, de directeur van de Nationale Veiligheidsraad Dr. Eyal Hulata, de directeur-generaal van het kabinet van de premier Na'ama Schultz, de directeur-generaal van het ministerie van Openbare Veiligheid Tomer Lotan, de militaire secretaris van de premier Maj.- Gen. Avi Gil, Israëlische politiecommissaris Koby Shabtai, brandweer- en reddingsdienstcommissaris Eyal Caspi, hoofd van IDF-operaties Maj.-Gen. Oded Basiuk en andere hoge ambtenaren.45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page