top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Biden krijgt de Israëlische presidentiële eremedaille o.a. wegens zijn inzet voor Israël


Foto via GPO


Tijdens het staatsbezoek van de 46e president van de Verenigde Staten van Amerika, Joseph R. Biden, Jr., volgende week aan Israël, zal president Isaac Herzog hem de Israëlische presidentiële eremedaille toekennen tijdens een feestelijke ceremonie in de residentie van de president.


President Biden krijgt deze medaille als erkenning van zijn ware vriendschap met de staat Israël, het volk van Israël en het Joodse volk; zijn compromisloze decennialange inzet voor de veiligheid van Israël; zijn bijdragen aan het verdiepen, versterken en versterken van de sterke en onwrikbare alliantie tussen Israël en de Verenigde Staten van Amerika; en zijn strijd tegen anti-Israëlische en antisemitische haat over de hele wereld.


De Presidential Medal of Honor wordt uitgereikt aan personen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de staat Israël of aan de mensheid door hun talenten, hun dienst of op een andere manier. De prijs, het initiatief van de negende president van Israël van de staat Israël, wijlen Shimon Peres, werd voor het eerst uitgereikt in 2012. Tot op heden is de eer toegekend aan 26 personen, op aanbeveling van een adviescommissie onder leiding van de door wijlen de gepensioneerde president van het Hooggerechtshof, rechter Meir Shamgar.


Toen president Isaac Herzog aantrad, stelde hij de adviescommissie opnieuw samen onder voorzitterschap van de gepensioneerde rechter van het Hooggerechtshof Prof. Yoram Danziger, om kandidaten voor het ontvangen van deze eer te onderzoeken.


Eerdere ontvangers van de Presidential Medal of Honor zijn onder meer de Amerikaanse president Barack Obama, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, voormalig opperrabbijn Yisrael Meir Lau, Nobelprijswinnaar Elie Wiesel, Yad Vashem-voorzitter Avner Shalev, voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger, Rabbi Adin Steinsaltz, en anderen.


In haar redenering merkte de adviescommissie van de Presidential Medal of Honor op:


President Biden, is een echte vriend van de staat Israël en het Joodse volk. De Verenigde Staten van Amerika zijn Israëls nauwste bondgenoot, een feit waaraan de president van de Verenigde Staten in woord en daad uitdrukking geeft. Sinds het begin van president Bidens rijke carrière in openbare dienst in de jaren zeventig, heeft hij zich gevestigd als een persoon die van Israël houdt en een echte vriend is van het hele Joodse volk.


Een halve eeuw lang heeft de president de staat Israël bijgestaan, zijn onvoorwaardelijke steun gegeven aan zijn bestaansrecht en heeft hij vastberaden gevochten om de Amerikaanse hulp aan Israël uit te breiden.


Hierin geeft de president in woord en daad uitdrukking aan het belang van de alliantie tussen Israël en de Verenigde Staten, aan zijn inzet om de samenwerking tussen hen te verdiepen, aan zijn steun aan de veiligheid van Israël en aan zijn inzet om antisemitisme krachtig aan te pakken.


53 weergaven1 opmerking

1件のコメント


Henk Vinke
Henk Vinke
2022年7月07日

Dus het Consulaat van de 'Efteling' komt niet in het oostelijke deel van Jeruzalem.

いいね!
bottom of page