top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog deelt in de VS bewijzen van gebruik Iraanse drones tegen Oekraïne


Foto via GPO


Tijdens zijn bijeenkomsten tijdens zijn officiële bezoek aan de Verenigde Staten heeft president Isaac Herzog bewijzen onthult van het gebruik van Iraanse UAV's in de oorlog in Oekraïne.

In de afgelopen weken zag de wereld geavanceerde Iraanse wapens worden gebruikt tegen onschuldige burgers in Oekraïne.

Door een visuele analyse heeft het Israëlische defensie-instituut vastgesteld dat er UAV-fragmenten in Oekraïne zijn die identiek zijn aan die welke in Iran zijn ontwikkeld.


Foto via GPO


President Herzog heeft Amerikaanse regeringsfunctionarissen de bijgevoegde afbeeldingen overhandigd geëxplodeerde Shahed-136 exploderende UAV's na een lancering in een militaire oefening in Iran in december 2021. Een andere foto toont hetzelfde type drone dat is neergehaald tijdens de gevechten in Oekraïne.

Foto via GPO


Ondanks Iraanse ontkenningen en pogingen om hun Iraanse afkomst te verdoezelen door Russische postzegels toe te voegen, laten de foto's zien dat de drone-stabilisatoren identiek zijn qua structuur, afmetingen en nummering.

Het is ook mogelijk om de in Iran gemaakte drone-motor die in oktober 2014 op een expositie in Iran werd gepresenteerd, te vergelijken met motoren van drones die in Oekraïne zijn neergehaald, om er zeker van te zijn dat dit dezelfde motor is, geïntegreerd in Shahed-136-drones.

Foto via GPO


President Herzog: “Nogmaals, Iran heeft bewezen dat het niet te vertrouwen is en waar moord, vernietiging en haat is, het is er. Iraanse wapens spelen een sleutelrol bij het destabiliseren van onze wereld, en de internationale gemeenschap moet haar lessen trekken, nu en in de toekomst.

De wereld moet met Iran in dezelfde taal spreken: een harde, verenigde en compromisloze taal. Zoals we herhaaldelijk ontdekken, is er voor elke aarzeling over Iran een prijs. De afgelopen maanden heeft het Iraanse regime de wereld zijn ware aard laten zien, die Israël al jaren kent. Niemand kan negeren dat het Iraanse regime geweld gebruikt tegen zijn eigen burgers en de hijab-protesten brutaal onderdrukt met flagrante mensenrechtenschendingen.”

79 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page