top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog noemt juridische hervorming 'schending van Israëls morele kompas'


President Herzog. Foto GPO


Na lang stilzwijgen sprak president Isaac Herzog dinsdag over de justitiële hervormingen die vorige week door minister van Justitie Yariv Levin zijn gepresenteerd, waarbij hij zijn bezorgdheid uitsprak dat ze het "morele kompas van het land" kunnen schenden.


"De waarden van de Israëlische Onafhankelijkheidsverklaring fungeren als het morele kompas van ons land - ik zal ze niet laten schaden", zei president Herzog in gesprek met Ynet.


De opmerkingen van de president kwamen na wijdverspreide kritiek, die onlangs op hem is geuit op sociale media omdat hij zwijgt over recente controversiële beslissingen van de nieuwe regering.


"Dit is een gevoelige tijd onder het Israëlische publiek. Ik hoor de zorgen die van alle kanten worden geuit, de kreten, de zorgen en de angsten", vervolgde de president. "De afgelopen dagen heb ik opgetreden en gesprekken gevoerd met veel functionarissen en heb ik er alles aan gedaan om een ​​respectvolle dialoog tot stand te brengen, in de hoop een zo breed mogelijke verstandhouding te bereiken.


"Ik wend me tot u, de gekozen functionarissen en burgers van Israël uit alle geledingen van het publieke en politieke spectrum, oefen terughoudendheid en verantwoordelijkheid. We moeten de geest kalmeren en de vlammen doven."80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page