top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Project 'Samen de "Negev-weg" bestraten' versterkt relatie IDF met Bedoeïenen


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door

Shira Hellman.


Binnenkort zullen twaalf scholen in de bedoeïenendiaspora vier soldaten huisvesten die de kennis van de Hebreeuwse taal van de lokale bevolking zullen komen verrijken. We gingen het programma "Derech HaNegev" (Negev-weg) leren kennen en hoorden van het hoofdkwartier van de eenheid en de soldaat over het speciale project.

Bijna een maand geleden trokken Israëlische studenten hun uniform weer aan, pakten hun notitieboekjes en boeken in hun rugzakken en begonnen aan het schooljaar. Na de vakantie zullen ook 12 scholen in de bedoeïenendiaspora zich bij hen voegen. Zij beginnen aan een speciale periode in hun soort genaamd "Derech HaNegev", een project waarin de onderwijsinstellingen HoD-onderofficieren en soldaten van de Nahal Brigade zullen ontvangen. de route "Mission Section", die de studenten Hebreeuws zal leren.


“Dit is geen triviale stap,” verklaart Kapitein Batal Aklou, commandant van de Negev Road-eenheid, “de keuze van de scholen om deel te nemen aan een initiatief dat bedoeld is om elkaar te leren kennen, om een ​​dialoog te creëren, om de hekken en breng een generatie groot die in ons zal geloven en de kloof zal verkleinen. Niet alleen worden ze aan ons blootgesteld, maar de soldaten worden ook blootgesteld en verdiepen hun kennismaking met hen.'


Daarnaast is er een leemte in de Hebreeuwse taal onder de bedoeïenenbevolking, waardoor ze niet kunnen integreren in een studie en vervolgens in de Israëlische werkgelegenheid, waardoor ze buiten het land willen studeren. Uit deze behoeften ontstond het plan, waarin het Zuidelijk Commando en het Onderwijs- en Jeugdkorps samenwerken voor de ontwikkeling van de jongere generatie in de diaspora.


Foto IDF woordvoerder


In het kader van het programma zullen vier onderwijsinstellingen naar de verschillende scholen komen en gesproken Hebreeuwse inhoud aan de kinderen leveren, die zal worden aangepast aan het dagelijks gebruik in Israël. De inhoud is onderverdeeld in niveaus en aangepast aan de capaciteiten van elke leerling. Volgens korporaal Michal Wisberd, de Hebreeuwse onderofficier, heeft het project al veel vruchten opgeleverd: "de studenten zijn blij om Hebreeuws te leren en te spreken", pocht ze, "ze praten en lachen met elkaar tijdens de pauzes".


Maar het begin van "Derech HaNegev" was niet gemakkelijk. "We voelden in het begin de tegenzin van de uniformen", vertelt kapitein Aklo, "Geen enkele student is gewend soldaten op school te zien". Daarom zijn ze begonnen met drie scholen en hebben ze geleidelijk aan het vertrouwen opgebouwd. Bij de opening van dit jaar zullen nog negen scholen deelnemen.


Foto IDF woordvoerder


"De Negev Road" biedt niet alleen een kans voor zichtbaarheid van de kant van de studenten, maar ook van de soldaten. "We kennen de bevolking niet volledig, daarom geeft het ons het recht om met hen in contact te komen", zegt kapitein Aklo, "om een ​​goede burger te zijn moet je zoveel mogelijk aan alle gemeenschappen worden blootgesteld".

98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page