top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Saudi-Arabia gaat luchtruim voor Israëlische luchtvaart bedrijven openen


Foto via El Al


De Algemene Autoriteit voor Burgerluchtvaart van Saudi-Arabië kondigde vrijdagochtend vroeg aan dat het had besloten "alle luchtvaartmaatschappijen die aan de vereisten van de autoriteit voldoen" toe te staan ​​in het luchtruim van het Koninkrijk te vliegen, een besluit dat Israëlische luchtvaartmaatschappijen in staat zal stellen over het hele land te vliegen.


De aankondiging komt uren voordat Biden naar Jeddah zal vliegen om een ​​succesvolle bemiddeling van een deal aan te kondigen waarbij ook de Egyptische eilanden worden overgedragen aan Saoedi's.


"In het kader van het streven van het Koninkrijk Saoedi-Arabië om zijn verplichtingen uit hoofde van het Verdrag van Chicago van 1944, dat non-discriminatie bepaalt tussen burgerluchtvaartuigen die in de internationale luchtvaart worden gebruikt, na te komen, en om de inspanningen aan te vullen die gericht zijn op het consolideren van de positie van het Koninkrijk als een mondiale hub die drie continenten met elkaar verbindt en om de internationale luchtconnectiviteit te verbeteren, kondigt de General Authority of Civil Aviation (GACA) het besluit aan om het luchtruim van het Koninkrijk te openen voor alle luchtvaartmaatschappijen die voldoen aan de vereisten van de Autoriteit voor overvliegen", lees de aankondiging van het Koninkrijk.


Foto via Twitter


Het was Israëlische vliegtuigen al toegestaan door het Saudische luchtruim te vliegen van en naar de Emiraten, Anu Dhabi en Bahrein. Met deze nieuwe toestemming zullen de vluchten van en naar Azië drie tot meer uren worden verkort, waardoor prijzen zullen worden verlaagd.


Biden, die later op vrijdag in Saoedi-Arabië zal landen voor een controversieel bezoek, "zal later vandaag meer te zeggen zal hebben over deze doorbraak."

59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page