top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Shin Bet pakt 7 leden van Hamas op die aanslagen op Israëli's aan het voorbereiden waren


De leden van de Hamas terreur cel. Foto via Shin Bet


In een gezamenlijke operatie tussen de Shin Bet-inlichtingendienst en de IDF werd maandag gemeld dat zeven Palestijnse agenten die behoren tot een Hamas terreurcel op de Westelijke Jordaanoever, waren gearresteerd op verdenking van het bevorderen van terreuraanslagen tegen Israëlische burgers en veiligheidstroepen.


Vijf van de zeven gearresteerden zijn Matzab Himoni, Ahmed Abu Daoud, Ezz Al-Din Elzin, Emad Abu Khalaf en Abdullah Quasma - Hamas-agenten uit Hebron. Mamon Hanani en Kamal Hanani, Hamas-agenten uit het dorp Beit Furik bij Nablus, werden ook gearresteerd.


Volgens de Shin Bet werd de groep van zeven leden geleid door Abu Saifan, een Hamas-lid in de Gazastrook om zich voor te bereiden op aanvallen op burgers en veiligheidstroepen op de Westelijke Jordaanoever.


Ze ontvingen van hem ook fondsen waarmee ze materialen kochten en experimenten uitvoerden met schieten en het plaatsen van bommen.


Tijdens de onderzoeken zijn onder meer wapens in beslag genomen die in het bezit waren van de arrestanten, diverse materialen en middelen voor het klaarmaken van explosieven en wapens die zouden worden gebruikt voor aanslagen werden op meerdere percelen in beslag genomen. Tegen de meeste activisten werden aanklachten ingediend bij de militaire rechtbank en werden ze beschuldigd van ernstige veiligheidsdelicten.100 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page