top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Speeksel zwangerschap testkit is eindelijk op de Israëlische markt

Een officiële advertentie voor de Salistick zwangerschapstestkit. Foto door Jonathan Ben Chaim via ISRAEL21c


Salistick , 's werelds eerste snelle, op speeksel gebaseerde zwangerschapstestkit voor thuis, is eindelijk op de Israëlische markt verschenen na een uitgebreide uitrol in Engeland, Ierland en Zweden. Het zal worden verkocht in 285 vestigingen van de Israëlische multinationale apotheekketen Super-Pharm, evenals op zijn website , tegen een lanceringsprijs van 24,90 NIS (€ 6,30).


Van het product, dat het zwangerschapshormoon β-hCG al op de eerste dag van een gemiste menstruatie detecteert, zijn sinds de lancering in juli 2023 in Groot-Brittannië ruim 100.000 exemplaren verkocht. Het is ook geselecteerd als een van de beste uitvindingen van het tijdschrift TIME. 2023


Volgens marktonderzoek werd de mondiale markt voor zwangerschapstests geschat op ongeveer 1,7 miljard dollar in 2022 en zal deze naar verwachting groeien tot ongeveer 2,3 miljard dollar in 2028. In Israël werd de markt voor zwangerschapstests in 2022 geschat op ongeveer 20 miljoen sikkels. met een miljoen verkochte zwangerschapstests per jaar in het land.


De testkit is ontwikkeld door de in Jeruzalem gevestigde startup Salignostics , gebaseerd op zijn eigen op speeksel gebaseerde hormoondetectietechnologie die wordt gebruikt in de SaliCov snelle antigeenspeekseltestkit van het bedrijf om COVID-19 te detecteren.


Dr. Guy Krief, mede-oprichter en plaatsvervangend CEO van Salignostics, zei tegen ISRAEL21c dat uit het marktonderzoek van het bedrijf blijkt dat ongeveer 70% van de vrouwen de voorkeur geeft aan zwangerschapstests op basis van speeksel boven een traditionele urinetest.


“Het veld van de diagnostiek ontwikkelt zich snel en wordt steeds toegankelijker, persoonlijker en thuis beschikbaar”, zegt hij. “Onze innovatieve en baanbrekende producten sluiten perfect aan bij deze trend. We bieden een ‘klein laboratorium’ geïntegreerd in eenvoudig te gebruiken producten waarbij gebruikers geen chemische oplossingen hoeven te hanteren of complexe handelingen moeten uitvoeren.”

Salistick zwangerschapstestkit verpakking. Foto door Jonathan Ben Chaim via ISRAEL21c


Salignostics vervaardigt zijn producten in een fabriek in de Galilea-gemeenschap Lavon, slechts een paar kilometer van de grens met Libanon.


Ondanks de uitdagingen waarmee de huidige veiligheidsspanningen te maken kregen, heeft het bedrijf zijn activiteiten zoals gewoonlijk voortgezet en werkt het nu aan testkits voor keelkanker en streptokokken.


“Onze visie is om vriendelijke en toegankelijke producten te blijven ontwikkelen”, aldus Krief.
165 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page