top of page
  • Rob Fransman

'Stemadvies' een column van Rob Fransman

Assita Kanko. Foto Wikipedia


De nieuwe regering is er nog niet eens en nu mogen we alweer stemmen. Voor het Europese parlement op mensen die niemand kent van partijen die niemand kent. Wie ik wel ken is de Belgische parlementariër Assita Kanko.


Als ik dan toch moet stemmen dan het liefst op haar maar dat kan en mag niet. We mogen alleen stemmen op grijze dorknopers van de bestaande Nederlandse partijen. De EU poept voortdurend betuttelende wetten uit waar niemand blij van wordt. Die wetten en wetjes, of Nederland er nu vóór of tegen is, worden er toch altijd doorgedramd. Zo kregen we onwerkbare milieuwetten, kregen we “veilige” onbetaalbare auto’s, onbetaalbare energie, overal die krengen van windmolens en onbetaalbare corruptie.


Maar toch, voor mij is het wel zeker dat de EU ons ook voordeel heeft gebracht. Meer voordeel dan nadeel? Ik neig naar een heel klein beetje voordeel maar ik weet ook zeker dat de Zwitsers en de Noren zonder EU best gelukkig zijn.


Enfin, donderdag gaan we stemmen voor dat idioot grote EU-parlement en mogen 751 geluksvogels weer gaan genieten van een idioot groot salaris en een nog idioot grotere onkostenvergoeding. Zij niet alleen hoor. De club heeft in totaal 60.000 medewerkers. Die hebben één ding gemeen: ze verdienen te veel en betalen geen belasting.

In Amsterdam mogen we nog een stem uitbrengen.


In het gekkenhuis dat ik mijn stad noem mogen we ook vóór of tegen stemmen over een referendum. “Oproep voor raadgevend referendum Hoofdgroenstructuur” staat op de kaart.


Uitgelegd wordt er niets, de gemeente gaat er van uit dat de kiezer wel even googelt. Nou, dat heb ik gedaan. En weet je wat? Er valt geen touw aan vast te knopen. Op de site van de gemeente staat een warrig verhaal dat er in Amsterdam veel mensen wonen en dat groen noodzakelijk is. Een nauwelijks te vinden linkje brengt je naar een site waar groene mensen ook zeggen dat groen moet. Wel staat er prominent nog een 2de link en dat brengt je op een site van tegenstanders die vertellen dat het plan niet deugt. Het plan zelf is na veel zoeken te vinden en is voor de leek volstrekt onleesbaar. Overigens melden voor- en tegenstanders (voor of tegen wat dan?) dat de gemeente zich van de uitslag niet zal aantrekken.


Groen is belangrijk voor een stad, dank je de koekoek. Maar dit lullige referendum toont nog eens aan dat het linkse gemeentebestuur totaal maling aan zijn eigen burgers heeft. De stad die zogenaamd milieuvriendelijk bomen verbrandt in een biogascentrale en afschuwelijke windmolens in natuurgebieden plaatst vraagt aan zijn burgers wat die ervan vinden. En vertelt bij voorbaat dat de uitslag genegeerd gaat worden. Wat hebben die verkiezingen te maken met Israelnieuws.nl? Niks, helemaal niks, ik wil gewoon mijn gram even kwijt.


Maar wacht, deze verkiezingen gaan wel degelijk ook over Israël en zijn heel belangrijk. Want met deze verkiezing krijgen we eindelijk de kans afscheid te nemen van de vooringenomenheid die het Europese parlement kenmerkt. Dat parlement dat voortdurend Israël veroordeelt en de misdaden van Hamas en Islamitische Jihad goedpraat. Dat parlement dat de Europese grenzen niet sluit voor al die kansloze binnenkomers. Dat parlement dat antisemitische imams en demonstrerende rotzakken geen strobreed in de weg legt. Dat parlement dat zegt dat de IDF zich moet terugtrekken uit Gaza maar geen enkele oplossing biedt ter bescherming tegen de terreur. Dat parlement dat terwijl Noord-Israël brandt (letterlijk) geen woord over heeft voor een veroordeling van Hezbollah. Dat parlement dat bazelt over een tweestaten oplossing en niets – helemaal niets - doet om dat doel een heel klein beetje dichterbij te brengen.


Enfin, we krijgen de kans om daar verandering in te brengen. The Rights Forum, het kind van wijlen Dries van Agt (over de doden niets dan slechts) geeft het advies om op SP, Volt, Partij van de Dieren, D66, GroenLinks/PvdA of Denk te stemmen. Dat Denk niet eens meedoet aan deze verkiezingen dondert niet. Denk is rabiaat antisemitisch, dat telt!


Enfin, we moeten blij zijn met dat advies. Als we al niet wisten op wie we niet moeten stemmen, weten we dat nu.


Ik heb de stemwijzer een paar keer ingevuld. Niet tot mijn verbazing kom ik rechts van het midden uit. Heus, vroeger was ik links met een voorkeur voor de PvdA. Ik zou dat graag nog zijn maar die partij heeft de Joden in Nederland letterlijk verraden. Nu komt keer op keer het stemadvies voor Ja21 uit de bus. Ik ken alleen de geweldige Annabel Nanninga van die partij, dat is een verstandig en zeer geestig mens. Dat is nog geen reden om Ja21 te stemmen.


Maar de partij stal mijn hart door Douglas Murray naar Nederland te halen. Wat hij zei kunt u hier lezen. “Israël vecht tegen Hamas niet alleen voor zichzelf maar voor de westerse beschaving,” zei Murray. Wat ziet die man het juist.


Op welke partij ik donderdag ga stemmen is wel duidelijk. Of u dat ook gaat doen moet u zelf weten. Maar doe me een lol, alsjeblieft niet op SP, Volt, Partij van de Dieren, D66 en GroenLinks/PvdA.


Oh, en als u in Amsterdam woont, stem dan maar tegen dat groenplan van de gemeente. Dan krijgt mijn beste vriend die midden in de natuur bij de Gaasperplas woont, nog even niet zo’n afschuwelijke windmolen voor de deur.


715 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


P Bakker
P Bakker
Jun 05

Frans ik kan me helemaal vinden in jou artikel Eu verkiezingen gewoon een lachertje ze doen toch wat ze zelf het beste uitkomt


Hoe zo geen corruptie in Europa?


Schijnheilige hypocrieten

Kan wel dubbel zijn maar zo voel ik het ook


Like

ebrou63
Jun 05

Ik bedoel maar. Hoe komt het dat we zo verward raken door allerlei adviezen van mensen die pretenderen het licht te zien.

Kan alleen maar nazeggen dat God, een God van alle mensen is.

Nu nog mensen overtuigen dat als zij de waarden en normen van God accepteren als leidend, dan is er heel veel ruis verdwenen. Er is geen ruimte voor racisme, of schijnoplossingen die door de politiek worden gepredikt. Hooguit kunnen politici bijsturen om excessen te corrigeren.

Als je werkelijk oplossingen wil, dan zul je als Christen je nek moeten uitsteken en je levensfilosofie op scholen en in alle velden van de wereld moet tonen. Niet met het zwaard maar door standvastig en onderbouwd je mening te geven.…


Like

a.vanos
Jun 04

Beetje richting Caroline, of ‘n beetje Geert in ieder geval ‘n beetje rechts

Like
bottom of page