top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Studenten Koninklijke kunstacademie in Amsterdam tonen hun steun voor verdwijnen Israël


Screenshot Twitter


Studenten aan de Koninklijke kunstacademie in Amsterdam roepen middels spandoeken aan het gebouw op tot het verdwijnen van de Staat Israël en willen dat er een Palestijnse staat komt tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse zee.


Iets anders valt er niet op te maken uit deze spandoeken die op verschillende plekken aan het gebouw hangen.


Screenshot Twitter


Het is onbegrijpelijk dat dit kan in het Nederland van 2021 en toont aan hoe een steeds grotere groep jongeren zich laat beïnvloeden door anti Israëlische media en berichten.


Ernstiger is nog dat deze spandoeken niet onmiddellijk door het bestuur van de academie zijn verwijderd.


Hoofdredacteur van het NIW , Esther Voet, heeft op Twitter laten weten contact hierover te zullen opnemen met het bestuur van de Koninklijke Kunstacademie.Uit de reacties op haar tweet blijkt ook hoe groot de haat tegen Israël en Joden is in Nederland, vooral van mensen die nog nooit in Israël zijn geweest en zich een mening aanmeten op basis van berichten van anti Joodse en an anti Israëlisch groeperingen in Nederland.


De media in Nederland mag zich zo langzamerhand gaan afvragen waar hun objectieve berichtgeving is gebleven, nu steeds vaker berichten in de media verschijnen die zo lijken te zijn overgenomen van groeperingen die de staat Israël liever vandaag dan morgen zien verdwijnen.


250 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page