top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ter ere van 75e Onafhankelijkheidsdag van Israël heeft EU-ambassadeur boom geplant


Foto KKL-JNF


Ter ere van de 75e Onafhankelijkheidsdag van Israël ontvangt Keren Kayemeth LeIsrael - Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF) de ambassadeur van de Europese Unie in Israël voor een speciale boomplantceremonie in het KKL-JNF-bos in Jeruzalem.


Ambassadeur Dimiter Tzantchev was door KKL-JNF en het ministerie van Buitenlandse Zaken uitgenodigd om een boom te planten die symbool staat voor groei, ontwikkeling en de diepe verbondenheid en vruchtbare samenwerking tussen de Europese Unie en Israël. De ceremonie vond dinsdag plaats in het KKL-JNF bos, vlakbij het Yad Vashem Museum in Jeruzalem.


Op initiatief van KKL-JNF en het Ministerie van Buitenlandse Zaken kwamen begin mei van dit jaar 75 ambassadeurs van over de hele wereld naar het KKL-JNF-bos om bomen te planten ter ere van Israëls Onafhankelijkheidsdag.


Tijdens de ontroerende ceremonie begroette de minister van Buitenlandse Zaken en voorzitter van KKL-JNF de vele ambassadeurs die de verjaardag van het land kwamen eren en een boom plantten in het land Israël. Nu werd de aanplant van de ambassadeurs voltooid met de speciale aanplant van de ambassadeur van de Europese Unie in het KKL-JNF-bos in Jeruzalem.


Het planten van bomen heeft tot doel de diepe verbondenheid en samenwerking tussen de staat Israël en het Corps Diplomatique dat verschillende landen vertegenwoordigt, te benadrukken. Er is geen betere manier om mensen met het land Israël te verbinden dan door bomen te planten op de grond van het Heilige Land. De geplante bomen hebben meer betekenis dan louter symboliek, aangezien ze zullen gedijen en volwassen worden, bijdragen aan het behoud en de groei van Israël en tegelijkertijd een duurzaam en duurzaam ecosysteem tot stand brengen.


Ronnie Vinnikov, directeur van de afdeling Resource Development en External Affairs bij KKL-JNF: "De beste manier om de 75 jaar onafhankelijkheid van Israël te vieren, is door bomen te planten in het land Israël, bomen die symbool staan voor groei, ontwikkeling en de overvloed van de Israëlische natuur , hier vlakbij het Yad Vashem Museum. Het planten van bomen door de verschillende ambassadeurs, waaronder de ambassadeur van de Europese Unie, symboliseert de diepe verbondenheid tussen Israël en zijn vrienden over de hele wereld. KKL - JNF werkt onvermoeibaar voor de klimaatcrisis , in samenwerking met internationale organisaties en verschillende landen. Samen creëren we een betere wereld. KKL-JNF behoudt de natuur het hele jaar door en werkt aan de ontwikkeling van bossen ten behoeve van het Israëlische publiek. Ik feliciteer ambassadeur Tzantchev voor het eren van ons met zijn aanwezigheid vandaag bij de boomplanting ter ere van de staat Israël."


Dimiter Tzantchev, ambassadeur van de Europese Unie in Israël: "Het is altijd ontroerend om een boom te planten in het land Israël. Gedurende mijn hele carrière heb ik deelgenomen aan verschillende boomplantceremonies, onder meer met de president van Bulgarije, mijn thuisland, en met de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, in mei 2022. Vandaag was het een bijzondere eer voor mij om namens de delegatie van de Europese Unie in Israël een boom te planten ter ere van de 75e verjaardag van Israël. !"


100 weergaven0 opmerkingen
bottom of page