top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ter ere van Israëls 76e Onafhankelijkheidsdag: KKL-JNF onthult zeldzame archieffoto's

Yeshiva-studenten die een schietbaantraining volgen in Jeruzalem, tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog, 1948. Foto door Fred Chesnik, KKL-JNF fotoarchief


In dit tijdperk van diepgaande uitdagingen, waarin we opnieuw geconfronteerd worden met existentiële strijd, onthult KKL-JNF een schat aan zeldzame archieffoto's, die de geboorte van de staat en de moed van zijn bevolking in tijden van tegenspoed vastleggen.


Efrat Sinai, directeur archieven bij KKL-JNF, zegt hierover: “Nu we Israëls 76e Onafhankelijkheidsdag naderen, zijn we verheugd archiefschatten te kunnen delen die de saga van Israël en Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund vertellen, en de veerkracht en eenheid laten zien die zijn van cruciaal belang, vooral in onze huidige tijd. Deze beelden vormen een krachtige herinnering dat zelfs tijdens onrust de onbreekbare eenheid van het Israëlische volk helder, standvastig en ongeslagen straalt Ik wil alle Israëli's onze oprechte wensen uitspreken voor een vreugdevolle Onafhankelijkheidsdag."

Militaire parade in Jeruzalem ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de Israëlische Onafhankelijkheidsdag, 1949. Foto door Fred Chesnik, KKL-JNF fotoarchief


Militaire parade met tanks in Jeruzalem ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de Israëlische Onafhankelijkheidsdag in 1949. Foto door Fred Chesnik, KKL-JNF fotoarchief.

224 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page