top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Thermische energie-installatie in Brazilië verlaagt brandstofkosten met 75%


Van links naar rechts Daniel Zonshine, ambassadeur van Israël in Brazilië; Antonio Torres, CEO van Fortlev Solar; en Avi Brenmiller, voorzitter en Chief Executive Officer van Brenmiller Energy. Foto met dank aan Fortlev


Brenmiller Energy, een Israëlische pionier op het gebied van thermische energieopslag, werkt samen met Fortlev, de grootste producent van wateropslag oplossingen in Brazilië, om Brenmiller's bGen thermische energieopslag (TES)-eenheid te installeren in de productiefaciliteit van Fortlev in Anápolis, Brazilië.


De bGen-eenheid is het eerste TES-systeem dat wordt aangedreven door hernieuwbare energie dat wordt gebruikt om hete lucht te genereren voor de productie van plastic producten in de wereld, aldus meldt ISRAEL21C.


Het is ook het eerste opslagsysteem voor thermische energie dat wordt aangedreven door hernieuwbare energie dat wordt gebruikt voor commerciële activiteiten in Zuid-Amerika


Verpletterde stenen in de bGen kunnen uren of dagen efficiënt energie uit hernieuwbare bronnen opslaan. De opgeslagen warmte kan worden gebruikt om op verzoek schone stoom, heet water of hete lucht te produceren om plastic, schoon voedsel, droog hout of andere industriële processen te vormen.


De bGen-eenheid stelt Fortlev in staat om hernieuwbare biomassa te gebruiken in plaats van aardgas om de lucht te verwarmen die het gebruikt om plastic watertanks te maken met rotatiegietmachines. Door biomassa te vervangen door aardgas, kan Fortlev de brandstofkosten die gepaard gaan met het verwarmen van deze lucht met meer dan 75 procent verlagen.


De eerste geïnstalleerde bGen-eenheid zal ook de uitstoot van broeikasgassen die gepaard gaan met het verwarmen van deze lucht met ongeveer 800 ton per jaar verminderen.


Fortlev en Brenmiller Energy zijn in gesprek om 60 bGen-eenheden in de faciliteit te installeren, waardoor het 48.000 ton broeikasgasemissies per jaar kan vermijden - wat overeenkomt met ongeveer 10.500 benzine-aangedreven personenauto's die gedurende een jaar worden gereden.


Fortlev Solar is ook van plan een fabriek te openen voor de productie van bGen-eenheden voor de Braziliaanse markt.


Brenmiller werkt samen met Philip Morris International (Roemenië), Enel (Italië) en andere industriële en nutsklanten om zijn TES-technologie te gebruiken om een ​​breed scala van dergelijke processen over de hele wereld koolstofarm te maken.


De installatie van de bGen-eenheid in de fabriek van Fortlev werd ondersteund door de Israel Innovation Authority en het Braziliaanse Agentschap voor Industrieel Onderzoek en Innovatie.



































































79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page