top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tieners uit de Israëlische stad Netivot winnen Unistream-competitie met een 'slimme matras'


De winnende groep in Unistream's 2022 Entrepreneur of the Year-competitie. Foto met dank aan Unistream


Een slimme matras die de slaper wakker maakt met aangename geluiden en zachte trillingen - en via IoT wordt gekoppeld aan andere slimme apparaten voor thuisgebruik zoals zonwering, verlichting en verwarming - werd uitgeroepen tot "Project van het jaar 2022" onder 110 startups ontwikkeld door duizenden Joodse, Arabische, Druzen, seculiere, religieuze, risicovolle en immigranten Israëlische jongeren in het Unistream programma.


Ondernemer Rony Zarom richtte in 2001 Unistream op met de bedoeling om tieners in de sociaaleconomische en geografische periferie van Israël gelijke kansen te geven. Hij koos ondernemerschap en innovatieonderwijs als zijn instrumenten om tieners in staat te stellen groot te dromen en vaardigheden op te doen om hen te helpen slagen in toekomstige carrières.


Tijdens Unistream's derde jaarlijkse Entrepreneur of the Year-competitie op 20 juli in Tel Aviv, komen de 16- en 17-jarigen die een geldprijs hebben gewonnen voor hun EasyWake-matras uit Netivot, een ontwikkelingsstad in de Negev.


"In de toekomst zullen we technologieën gebruiken voor een ideale wake-up voor iedereen", zegt Timur Ben-Aroya, een lid van de winnende groep. “We werken heel hard aan de ontwikkeling van ons product en onlangs zijn we zelfs een zakelijke samenwerking aangegaan met het [matrassen]bedrijf Polyron.”

Prototype van de EasyWake slimme matras ontworpen door tieners van Netivot. Foto met dank aan Unistream


Op de tweede plaats stond een slimme kast ontworpen door tieners uit Netanya. Een speciaal mechanisme zou elke plank gemakkelijk toegankelijk maken.


Op de derde plaats kwam een ​​systeem voor het opsporen en voorkomen van branden, uitgevonden door een groep jongeren uit Kiryat Malachi.


De jury bestond uit senior leden van het bedrijfsleven, de overheid en de hightechgemeenschappen in Israël. De uiteindelijke winnaars werden geselecteerd door een bredere groep zakenmensen en hightech professionals uit Israël en de rest van de wereld via een speciale stemwebsite die voor de wedstrijd was gebouwd.


Onder het live publiek was minister van Wetenschap, Innovatie en Technologie Orit Farkash HaCohen.

Unistream-oprichter Rony Zarom, links, en CEO Yifat Bechor. Foto met dank aan Unistream


"Het is opwindend om de bijeenkomst en steun van hoge staatsfunctionarissen in alle sectoren te zien bij het werk van Unistream en bij het leiden van het land om een ​​inclusieve startup-natie te worden", zegt Yifat Bechor, CEO van Unistream tegen ISRAEL21C.


"We hebben geweldige jongeren in de geografische en sociale periferie van Israël, die met de juiste tools van Unistream een ​​belangrijk onderdeel zullen zijn van de kern van de ondernemers- en zakelijke activiteiten in het land."


Ze merkte op dat “Unistream het hele jaar door marktleiders naar de periferie brengt om de jongeren bij hen thuis te ontmoeten, en in de onderneming van dit jaar brengen we alle jongeren naar Tel Aviv, naar het zakencentrum van Israël. Het is deze combinatie die leidt tot de toenadering en de trend om de kloven in de Israëlische samenleving te verkleinen.”

63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page