top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tijdens de oorlog oefenen Joden en Israëlische Arabieren gezamenlijk voor raketaanvallen

Joodse en islamitische deelnemers aan een noodoefening die gezamenlijk werd georganiseerd door de IDF en United Hatzalah. Foto met dank aan United Hatzalahvia ISRAEL21c


Terwijl Israël blijft vechten tegen de dreiging van raketaanvallenvanuit Gaza en Libanon op grote delen van het land, hebben vrijwilligers uit een Israëlisch-Arabische stad hun krachten gebundeld met het leger om een noodreactie op dergelijke incidenten met massaslachtoffers te simuleren.


Vrijwilligers van United Hatzalah uit de stad Kfar Kassem in centraal Israël voerden een uitgebreide oefening uit met het Thuisfront Commando van de IDF en lokale veiligheidstroepen, meldt ISRAEL21c.


De oefening omvatte vier meldingen van raketinslagen. Het belangrijkste toneel van de gebeurtenissen was een huis van drie verdiepingen dat getroffen werd door een voltreffer, waarbij vijf mensen onder het puin vast kwamen te zitten. Ze werden bevrijd door het Thuisfront Commando en vier werden ter plaatse behandeld, terwijl een ander dood werd verklaard, wat de ernst en urgentie van het trainingsscenario voor de vrijwilligers en soldaten verhoogde.


Eén scenario simuleerde een directe raketinslag op een huis. Foto met dank aan United Hatzalah via ISRAEL21c


Ondertussen haastten de deelnemers zich in een andere scène naar een school die beschadigd was door granaatscherven, waar de vrijwilligers drie mensen behandelden voor emotionele shock.


“Tientallen artsen, paramedici en ambulancepersoneel van onze afdeling namen zondagavond deel aan de oefening”, zegt Mohamad Amer, hoofd van de afdeling Kfar Kassem-Kfar Bara-Jaljulia van United Hatzalah tegen ISRAEL21c.


“Met behulp van ambulances, terreinvoertuigen, ambucycles en andere middelen hebben onze vrijwilligers snel medisch gereageerd op talloze noodoproepen die tijdens de gesimuleerde raketaanval werden ontvangen, en de oefening werd als een groot succes beschouwd,” voegde hij eraan toe.


Een oefening met massaslachtofferincidenten, georganiseerd door de IDF en United Hatzalah. Foto met dank aan United Hatzalah via ISRAEL21c


Dovie Maisel, vice-president operaties bij United Hatzalah, dacht na over het belang van dergelijke trainingsoefeningen.


"Helaas heeft 7 oktober ons het brede scala aan scenario's laten zien waarvoor eerstehulpverleners in dit land moeten worden opgeleid", zegt hij dat is genoteerd.


“We houden ons het hele jaar door bezig met verschillende soorten trainingen voor massaslachtofferincidenten, en we moeten ervoor zorgen dat we klaar staan ​​voor al onze vrijwilligers. Vaak worden deze trainingsoefeningen gehouden in samenwerking met de IDF, en de effectiviteit ervan wierp zijn vruchten af ​​in de nauwe samenwerking tussen de twee entiteiten op 7 oktober, wat resulteerde in het redden van veel levens.”


326 weergaven1 opmerking

1件のコメント


Henk Vinke
Henk Vinke
2023年12月17日

Volgens mij moet het Joodse en Arabische Israëliërs zijn.

いいね!
bottom of page