top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Twee Palestijnse terroristen gedood tijdens nachtelijke Israëlische inval in Jenin


Adham Jabareen, 28, een commandant van de terroristische organisatie Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ). Screenshot Twitter


Volgens Palestijnse bronnen en berichten in de Israëlische media zijn donderdagochtend vroeg twee Palestijnse schutters gedood toen er gevechten uitbraken tijdens een nachtelijke inval door Israëlische troepen in het gebied van Jenin.


Een van de gedode schutters was Adham Jabareen, 28, een commandant van de terroristische organisatie Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), volgens het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit, die de andere dode schutter identificeerde als Jawad Bawaqta, 38, van wie ze zeiden dat hij een leraar was.

Een Israëlische soldaat raakte lichtgewond tijdens de schermutselingen.


Volgens Palestijnse media probeerde Israël donderdag een hooggeplaatst lid van de PIJ te arresteren. Khaled Abu Zina was niet thuis, maar zijn zonen, Awas en Hani, werden opgepakt tijdens een nachtelijke inval in hun huis in het Jenin vluchtelingenkamp, ​​aldus rapporten.

Palestijnse nieuwsuitzendingen meldden zware aanwezigheid van Israëlische troepen en gewelddadige botsingen in het kamp. Volgens Israëlische mediaberichten en Palestijnse bronnen raakten nog een aantal Palestijnen gewond tijdens de activiteiten van het Israëlische leger in het gebied van Jenin.

111 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page