israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring universiteiten niet op delen WOB-verzoek The Rightsforum in te gaan is onvoldoende


Universiteit Leiden. Foto Wikipedia Commons


In een nieuwe verklaring laten de 14 Nederlandse universiteiten weten niet op delen van het WOB-verzoek van The Rights Forum in te zullen gaan.


In de verklaring zijn de universiteiten duidelijk:

  • Het vizier richten op een specifieke groep burgers, waaronder ook medewerkers, studenten en alumni van onze universiteiten zorgt voor gevoelens van onveiligheid, van onrecht en discriminatie. Hier werken wij niet aan mee.

The Rights Forum, opgericht door voormalig premier Dries van Agt, staat bekend om zijn anti-Israël houding, en bij het vragen van informatie over contacten met Joodse organisaties in Nederland, ook die niets met Israël te maken hebben, zoals het Centraal Joods Overleg (CJO), is men duidelijk een rode streep overgegaan en kan je rustig spreken van antisemitisme


Het zou namelijk betekenen het "Jodenvrij maken" van universiteiten, niet alleen voor studenten maar ook van medewerkers, waarvan een aantal ons heeft laten weten bang te zijn voor hun baan.Waarom wil The Rights Forum weten of er bijvoorbeeld contacten zijn met het Simon Wiesenthal Centrum? Waarom wil The Rights Forum weten of universiteiten contacten hebben met Birthright, de groep die jonge Joden in 10-dagen Israël laat zien?


En zo kan je nog wel even doorgaan en kan je je niet aan de indruk onttrekken dat The Rights Forum de Nederlandse universiteiten "Judenrein" wil maken.


De Nederlandse universiteiten moeten een duidelijk standpunt innemen, namelijk door het hele WOB-verzoek af te wijzen.


De enige reden voor The Rights Forum om met dit WOB-verzoek te komen is hun haat tegen Israël.


Vergeet trouwens niet dat onder de leden van Th Rights Forum belangrijke (oud) politici zijn waarvan een aantal nog steeds een adviserende rol heeft bij de Nederlandse regering en/of 2e-Kamercomissies.


152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws