top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanwege de oorlog is 70% van de Israëli's bereid meer te betalen voor blauw-wit dan voor import


Screenshot YouTube


70% van de Israëli's is bereid meer te betalen voor blauw-witte producten dan voor een product dat wordt geïmporteerd uit een land dat niet sympathiseert met Israël - volgens een onderzoek uitgevoerd door de Histadrut Consumer Authority via het Geocartography Institute en waarvan de bevindingen worden gerapporteerd voor het eerst in N12News.


Volgens de onderzoeksgegevens zou bijna de helft van de respondenten (45%) ermee instemmen om tot 10% extra te betalen voor een Israëlisch product in vergelijking met een soortgelijk product dat uit het buitenland wordt geïmporteerd. Ongeveer 40% van de respondenten zou bereid zijn een extra bedrag te betalen. prijs die 10-20% hoger is voor een Israëlisch product.


Het onderzoek werd uitgevoerd door het Geocartography Institute onder 503 respondenten van 18 jaar en ouder, die een representatieve steekproef vormen van deze populatie in de staat Israël.


Ongeveer een derde (34%) van de respondenten van de enquête controleert zorgvuldiger het land waar de producten die zij gewoonlijk kopen sinds het begin van de oorlog zijn vervaardigd. Een vijfde (22%) van de respondenten geeft aan pas in de afgelopen maand te zijn begonnen met het controleren van het productieland.


81% van de Israëli's verklaarde van plan te zijn de producten van bepaalde landen te boycotten vanwege hun steun aan de staat Israël tijdens de oorlog. In het geval van landen die niet sympathiseren met Israël is elke vijfde Israëliër (20%) zelfs bereid om de aankoop van een dergelijk product helemaal op te geven, als hij zich geen Israëlisch alternatief kan veroorloven.


Uit het onderzoek blijkt ook dat sinds het begin van de oorlog ongeveer de helft van de Israëli's (47%) minstens één keer landbouwproducten rechtstreeks van de boer heeft gekocht en niet via marketingketens, vooral in het licht van hun wens om boeren te steunen en de positie van het land te versterken. economie. Door de gevechten werden huishoudens uitgerust met mineraalwaterflessen (60%), batterijen (35%), zaklampen (30%), een radio (15%), een EHBO-doos (14%) en een accessoire voor het afsluiten van de nooduitgang. kamerdeur (12%).


In het onderzoek werd ook verwezen naar de online ‘winkelvakanties’ die in november plaatsvinden, zoals ShoppingIL, Black Friday, Cyber ​​Monday en Chinese Singles Day. 53% van de respondenten gaf aan dat zij liever op Israëlische websites zouden kopen dan op internationale websites, terwijl 14% aangaf dat de oorlog hun online winkelgedrag niet zou beïnvloeden. 82% kondigde aan dat ze zouden stoppen met aankopen doen op bepaalde websites in het buitenland vanwege hun steun aan Hamas.


De CEO van de Histadrut Consumentenautoriteit, advocaat Yaron Levinson, zei dat “de oorlog die de hele realiteit van ons leven heeft veranderd, ook het winkelmandje van Israëli’s beïnvloedt. Israëli’s begrijpen dat het kopen van producten die in het land zijn gemaakt, zowel in winkels als online, helpt om de economie te versterken, om de banen in Israël te behouden en zelfs nieuwe banen te creëren, vooral in de huidige tijd. Daarom wordt van de dealers en de marketingketens verwacht dat zij zich tijdens een dergelijke noodsituatie met de grootst mogelijke eerlijkheid jegens de consumenten zullen gedragen , onthoud je van het verhogen van prijzen, verhoog het aantal promoties en zorg ervoor dat prijzen worden weergegeven en gemarkeerd in overeenstemming met de wet."299 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page