top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Veelzijdige Israël - Premier Tech ploeg streeft naar etappezeges in de Tour de FranceKijkend naar de line-up zullen Michael Woods en Dylan Teuns de IPT-leiders zijn in de bergen, terwijl de ritwinnaars van vorig jaar Simon Clarke en Hugo Houle samen met Nick Schultz en Krists Neilands de golvende etappes in de gaten houden. Corbin Strong gaat zijn Grote Ronde-debuut maken en hij kan bij de snelle aankomsten rekenen op uitstekende ondersteuning van Guillaume Boivin, die zelf ook kan strijden voor een ritzege.


“Vorig jaar wonnen we twee behoorlijk spectaculaire etappes in de Tour de France, dus de lat ligt hoog voor ons om dat resultaat te overtreffen”, zegt IPT-partner Sylvan Adams. “Maar het team dat we dit jaar sturen, is sterk en kan zeker strijden om ritzeges. Onze acht renners, waaronder drie Canadezen, vormen een hechte groep, die samen hebben getraind en gekoerst, meest recentelijk op La Route d'Occitanie, die diende als opstelrace voor de Tour, waar Mike Woods de eindoverwinning behaalde. Ik denk dat ons getalenteerde IPT-team dit jaar sommige kijkers zal verrassen. We zijn klaar voor een spannende Tour.”


Vers van zijn eindzege in La Route d'Occitanie vorige week, staat Woods te popelen om het momentum vast te houden in de Tour de France. Vooral de Grand Depart in Baskenland roept goede herinneringen op bij de 36-jarige Canadees.


“Ik heb erg veel zin in de Tour de France van dit jaar. Het parcours ligt me goed, vooral de openingsetappes in Baskenland. Dit is een gebied waar ik veel succes heb gehad met mijn twee etappezeges in de Vuelta a España die beide daar plaatsvonden. Ik geniet echt van racen in dit gebied”, vertelt Woods.


“Mijn grote ambitie is om een ​​etappe te winnen en geïnspireerd door mijn teamgenoot uit Ottawa, Derek Gee, wil ik een heel agressieve race rijden en zo actief mogelijk proberen te zijn. De overwinning in La Route d'Occitanie gaf me veel vertrouwen. Ik ben erg gemotiveerd en klaar om te racen!”


Na talloze sterke prestaties in de afgelopen maanden, gelooft ook IPT's General Manager, Kjell Carlström, dat het team het goed zal doen bij zijn vierde deelname aan de Tour de France.


“Het was een moeilijke beslissing om dit jaar ons Tour de France-team te selecteren, maar we hebben het gevoel dat we acht renners hebben geselecteerd die het meest geschikt zijn om onze prestatiedoelstellingen te bereiken. Het feit dat we een moeilijke beslissing moesten nemen bij het bekijken van onze lange lijst, toont de kracht en diepgang van onze rennersgroep, en helaas konden we niet iedereen selecteren.


We hebben zorgvuldig gekeken naar de rollen die we moeten vervullen als het gaat om het jagen op etappezeges en hebben onze acht renners dienovereenkomstig gekozen. Het team is veelzijdig en uitgebalanceerd en de jongens kunnen tijdens bijna elke etappe van de race invloed uitoefenen op de race. Na de afgelopen maanden met mooie resultaten, zijn we benieuwd wat we kunnen bereiken in wat zeker een zeer competitieve race zal worden.”


IPT line-up: Guillaume Boivin (CAN), Simon Clarke (AUS), Hugo Houle (CAN), Krists Neilands (LAT), Nick Schultz (AUS), Corbin Strong (NZL), Dylan Teuns (BEL), Michael Woods (CAN) .41 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page