top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: 150 Israëlische zoek-, reddings- en medische experts zijn in Turkije aangekomen


Hulptroepen vertrekken. Foto IDF-woordvoerder


Terwijl het aantal doden als gevolg van de aardbeving in Turkije en Syrië richting 5.000 loopt, en voorlopig blijft stijgen, is een groep van 150 Israëlische zoek-, reddings- en medische experts in het rampgebied aangekomen en met de operatie die de naam "Olijftakken" heeft gekregen, begonnen.


Vanmorgen vroeg is er een naschok geweest van 5,6, en zal dat niet de laatste zijn die zal worden gevoeld, zeggen experts.


De IDF Home Front Command reddings-en hulpgroep voor vertrek naar Adana. Foto IDF woordvoerder


Het aantal doden loopt richting 5.000 en zal daar ver overheen gaan, omdat er duizenden worden vermiste en/of onder het puin zitten en niet kunnen worden bereikt.


De commandant van de IDF National Rescue Unit en een voormalig officier van het IDF Home Front Command, IDF-kolonel (Res.) Golan Vach, zei: "de belangrijkste aardbeving waar [we naar toe gingen] was in Haïti. Sindsdien zijn er geen aardbevingen van deze omvang meer geweest', zei Vach.


"We zullen ons best doen om levens te redden en het Turkse volk te helpen", voegde hij eraan toe.


De hulpdelegatie van Home Front Command officieren – voornamelijk reservisten – en verschillende brandweer- en reddingsfunctionarissen zijn na de landing onmiddellijk begonnen met de reddings- en assistentiemissie”, zei de IDF in een verklaring.Een delegatie van 150 militaire reddingsexperts vertrok maandagavond naar Zuid-Turkije, toen het land worstelde met de nasleep van een verwoestende aardbeving die duizenden mensen in de regio het leven kostte. Een eerste, kleiner team vertrok eerder op maandag om een beeld van de situatie te krijgen.

De Israel Defense Forces hebben foto's en video vrijgegeven van het team en de voorraden die in een vliegtuig worden geladen en zeiden dat de zoek- en reddingsoperatie onmiddellijk zou beginnen.Uren voorafgaand aan de vlucht vanaf de vliegbasis Nevatim in Zuid-Israël sprak het hoofd van de hulpdelegatie van de Israel Defense Forces, kolonel (Res.) Golan Vach, met verslaggevers.


Vach zei dat het de 31e expeditie van de eenheid in de afgelopen 40 jaar was. "We voelen het een groot voorrecht om onze buren en hun burgers de hand te reiken", zei hij.


Hij zei dat de krachtige aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter en de secundaire aardbeving met een kracht van 7,5 op de schaal van Richter die hetzelfde gebied in Zuidoost-Turkije en Noord-Syrië op zijn grondvesten deed schudden, een "ramp op grote schaal" was.


“De belangrijkste aardbeving waar we naar toe gingen was in Haïti. Sindsdien zijn er geen aardbevingen van deze omvang meer geweest', zei Vach.


"We zullen ons best doen om levens te redden en het Turkse volk te helpen", voegde hij eraan toe.Het ministerie van Buitenlandse Zaken woog een derde vlucht met humanitaire artikelen en medicijnen en mogelijk een veldhospitaal afhankelijk van de behoefte.2.112 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page