top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Video: Abdulla Watad, 35, de jongste medische professor in Israël


Dr. Abdulla Watad, de jongste Israëlische arts die een volledig hoogleraarschap ontving aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Tel Aviv. Foto met dank aan Sheba Medical Center


Dr. Abdulla Watad, 35, uit het Israëlisch-Arabische dorp Jatt, is de jongste Israëlische arts geworden die een volledig hoogleraarschap heeft gekregen aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Tel Aviv. Deze titel wordt normaal gesproken verdiend door veel oudere artsen.


Watad is senior reumatoloog en adjunct-directeur van de afdeling Interne Geneeskunde B van het Sheba Medical Center in Ramat Gan. Hij is co-auteur van ongeveer 200 wetenschappelijke publicaties.


In de onderstaande video spreekt Watad zijn waardering uit voor zijn mentoren bij Sheba, prof. Howard Amital, directeur van Internal Medicine B en van Sheba's Institute for Autoimmune Diseases; en prof. Yehuda Shoenfeld, senior arts aan het Instituut voor Auto-immuunziekten.Watad studeerde af aan een Italiaanse medische school en begon in 2013 bij Sheba te werken. In 2018 deed hij een onderzoek aan de Universiteit van Leeds.


“Arabier zijn is altijd iets heel interessants in Israël, omdat we graag betrokken willen zijn bij het dagelijkse werk en onderzoek en ook bij de behandeling van patiënten. En om eerlijk te zijn, bij Sheba heb ik nooit het gevoel gehad dat er discriminatie is tussen Arabieren of niet-Arabieren”, zei hij tegen ISRAEL21C.


"Om succesvol te zijn heb je vier dingen nodig: verlangen, een doel stellen, hard werken en een mentor die in je gelooft", vervolgde Watad. "Een persoon moet in zichzelf geloven en weten dat hij ver kan komen."
1.317 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page