top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De Israëlische marine test onderscheppingsraket voor lange afstanden tegen kruisraketten


Screenshot YouTube


De marine-arm van de IDF, de MAFAT van het Ministerie van Defensie en de Israel Aerospace Industries (IAI) hebben met succes een onderscheppingstest voltooid van een langeafstandsinterceptor - 'LRAD', die deel uitmaakt van de luchtverdedigingsenvelop van de Sa'ar 6 raketschepen.


Dit is een belangrijke mijlpaal in het ontwikkelingsproces van een langeafstandsinterceptor - 'LRAD' van het luchtverdedigingssysteem Barak Magen, dat deel uitmaakt van de gevechtssystemen van de vier Sa'ar 6 raketschepen, die een centrale pijler vormen in de verdediging van de strategische troeven in de economische wateren van de staat Israël.


Het Barak Magen systeem omvat een geavanceerde dreigingsdetectieradar, een wapensysteem en een interceptor voor lange afstanden, geproduceerd door de luchtvaartindustrie. De interceptor van het type 'LRAD' is een interceptor die in staat is om een ​​verscheidenheid aan bedreigingen vanuit de lucht aan te pakken, waaronder: vliegtuigen, onbemande luchtvaartuigen, kruisraketten, bedreigingen op steile landingsbanen, kustraketten en meer. Het Barak Magen-systeem is een extra verdedigingslaag in het meerlagige verdedigingssysteem dat de omhullende en luchtverdedigingscapaciteiten van de Saar 6-raketschepen zal verdikken.


Het systeem vormt een belangrijke laag in de luchtverdedigingscapaciteiten van de zeearm, bij het bereiken van marine-superioriteit en zijn betrokkenheid bij de besluitvorming van de IDF in het licht van een verscheidenheid aan bedreigingen en scenario's vanuit de zee en de kust. Bovendien zal het systeem naar verwachting de nauwe samenwerking tussen de marine en de luchtmacht versterken door nieuwe capaciteiten toe te voegen en de gemeenschappelijke taal en integratie tussen de wapens te versterken.


"Het bewijs van het vermogen en het succes van de proef met het 'Barak Magen'-systeem is een belangrijke mijlpaal in het proces van het uitvoeren van de verdedigingsschepen", zei het hoofd van de uitrustingsvloot in de zeearm, brigadegeneraal Ariel Shir. . "En is een belangrijke toevoeging aan de capaciteiten van de marine-arm bij het implementeren van de bescherming van de strategische locaties op zee van de staat Israël. Het Barak Magen-systeem in het algemeen, en de LRAD-onderscheppers in het bijzonder, zorgen ervoor dat de verdedigingsschepen verbeterd detectie- en onderscheppingsmogelijkheden, op aanzienlijk grotere afstanden en tegen het bereik van luchtdreigingen.""De professionaliteit, de hoge technische capaciteiten en de vastberadenheid van de mensen van de lucht- en ruimtevaartindustrie, de ingenieurs van de marine-arm en de PAAT, samen met het hoge operationele vermogen van de commandanten en jagers van de raketvloot en de Ahi Magen-raket scheepsbemanning, hebben het succes van het experiment en het bewijs van deze capaciteit mogelijk gemaakt," voegde hij eraan toe. "De nauwe en goede samenwerking die bestaat tussen de luchtvaartindustrie, MAFAT en de marine, is de belangrijkste sleutel tot de voortdurende ontwikkeling en versterking van de operationele capaciteiten van de verdedigingsschepen, en zal de realisatie mogelijk maken van de beste bescherming van de strategische activa en vitale belangen, in de economische wateren van de staat Israël in het heden en in de toekomst.


"Het succes van dit experiment is een technologische doorbraak op het gebied van maritieme verdedigingssystemen tegen raketten", zei het hoofd van de Meteor Department (systemen, raketten en luchtvaart) bij de MFA, Tel. "De operationele capaciteit van het Barak Magen-systeem is een krachtvermenigvuldiger voor de Sa'ar 6-schepen en de Sea Arm. Het systeem ontdekte met succes het doelwit dat een kruisraket simuleerde in een operationele omtrek en lanceerde de LRAD-interceptor vanaf de zee er naartoe vanaf de zee, die het vernietigde.Het systeem toonde aan dat het voldeed aan de vereisten van de Israel Defense Forces en de Sea Arm. Het succes van de test versterkt ons vertrouwen in het systeem en zijn capaciteiten om de strategische activa van de staat Israël op zee te beschermen."

"Het Barak MX-luchtverdedigingssysteem," zei de CEO van IAI, Beaz Levy. "Na opnieuw zijn doeltreffendheid tegen bedreigingen op alle verdedigingslagen te hebben bewezen, biedt het een oplossing voor zowel huidige als toekomstige uitdagingen op het slagveld. De succesvolle reeks tests die met het Barak-systeem aan boord van het Ahi Magen-schip zijn uitgevoerd, markeert het einde van het ontwikkelingsproces en de aanpassing van het Barak MX-maritieme systeem. De geavanceerde mogelijkheden die in deze reeks tests zijn verwerkt, zijn ontwikkeld door de ingenieurs van de lucht- en ruimtevaartindustrie, en ze illustreren duidelijk de geavanceerde en unieke baanbrekende technische prestaties voor de samenleving en haar mensen".


84 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page