top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Gezamenlijke oefening van de Israëlische marine en de Amerikaanse marine


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De oefening "Noble Rose" eindigde donderdag. De oefening simuleerde een breed scala aan operationele scenario's diep in de Rode Zee. Deelnemend aan de oefening waren de rakettenvloot van de Israëlische marine (Flotilla 3), Shayetet 13 en troepen van de Amerikaanse marine.


Tijdens de oefening kwamen de uitgebreide mogelijkheden van Shayetet 13 tot uiting, waaronder de bediening en overname van het schip, evenals het gebruik van geavanceerde middelen.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De samenwerking met de Amerikaanse Vijfde Vloot begon en werd voortgezet in zowel de plannings- als de operationele fase van de oefening. De oefening demonstreert de operationele samenwerking van de strijdkrachten en verdiept de professionele dialoog tussen de twee legers.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


De "Noble Rose"-oefening maakt deel uit van een reeks recente internationale oefeningen en samenwerkingen, die hebben plaatsgevonden als onderdeel van het trainingsprogramma van de IDF voor 2022.


Opperbevelhebber van de Israëlische marine, VADM David Saar Salama zei: "De maritieme arena biedt veel kansen. Het behoud van de maritieme superioriteit van de Israëlische marine draagt ​​direct bij aan de veiligheid van Israël. Tijdens deze oefening zijn we erin geslaagd onze betrekkingen met Israëls belangrijkste bondgenoot - de Verenigde Staten van Amerika. Samen ontwikkelen we oplossingen, delen we kennis, creëren we een gemeenschappelijke taal en vergroten we onze reikwijdte van onze activiteiten. Ik ben ervan overtuigd dat de dialoog zal blijven versterken en in de toekomst belangrijke resultaten zal opleveren."

51 weergaven0 opmerkingen
bottom of page