top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Video: Gezamenlijke oefening van Israëlische en Amerikaanse luchtmacht is beëindigd


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Een reeks gezamenlijke oefeningen van de Israëlische en Amerikaanse luchtmacht, die verschillende scenario's simuleerden in het licht van opkomende dreigingen in de regio, is beëindigd.


De oefeningen begonnen met gezamenlijke planning en gisteren (dinsdag) met gezamenlijke vluchten met een kwartet "Adir" (F-35i) vliegtuigen die een kwartet Amerikaanse straaljagers (F-15) vergezelden in de lucht boven Israël.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Woensdag voerden de Israëlische luchtmacht en de Amerikaanse luchtmacht bijtanken in de lucht uit, waarbij een Amerikaanse zware tanker van het type KC-135 een aantal "Supah" (F-16i) straaljagers bijtankte.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Daarnaast oefende de Israëlische luchtmacht een lay-out voor langeafstandsoperaties en vluchten.


Als onderdeel van de oefening voerde de Inlichtingendivisie een grootschalige oefening uit die een campagne tegen Derde Cirkel-landen simuleerde en de capaciteiten testte van het verzamelen, onderzoeken en "produceren" van doelen en het toegankelijk maken van inlichtingen voor de operationele troepen.


Deze oefeningen vormen een centraal onderdeel van de strategische samenwerking, die tussen de legers toeneemt in het licht van de gemeenschappelijke uitdagingen in het Midden-Oosten, geleid door Iran.

1.356 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page