top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: hoofd propaganda eenheid Islamic Jihad geëlimineerd

Foto IDFwoordvoerder


Donderdag werd Wael Abu-Fanounah, een hooggeplaatst lid van de Islamitische Jihad, geëlimineerd tijdens een precieze IAF-luchtaanval onder leiding van het Zuidelijke Commando, en gebaseerd op aanwijzingen van de IDF en ISA-inlichtingendiensten.Wael Abu-Fanounah was plaatsvervangend hoofd van de psychologische oorlogsvoering van de Islamitische Jihad. Hij bekleedde verschillende functies binnen de gelederen van de terroristische organisatie, onder meer als assistent van Khalil Bahtini, de commandant van de Islamitische Jihad in de noordelijke regio van de Gazastrook.


Abu-Fanounah was verantwoordelijk voor het publiceren van video's van de raketaanvallen van de Islamitische Jihad op Israël, evenals voor het creëren en verspreiden van documentatie over de Israëlische gijzelaars als onderdeel van de psychologische oorlogvoering tegen het Israëlische publiek door de terroristische organisaties in de Gazastrook.


IDF-grondtroepen en zeestrijdkrachten blijven gezamenlijke operationele activiteiten uitvoeren in de Gazastrook, inclusief nauwkeurige luchtaanvallen.

Gevonden wapens. Foto IDF woordvoerder


Bovendien blijven de IDF-zeestrijdkrachten grondtroepen assisteren via aanvallen vanuit zee.

In de centrale Gazastrook bleven IDF-troepen terrorismebestrijdingsactiviteiten uitvoeren. De troepen werden aangevallen door RPG's, ontruimden het gebied en namen een RPG-lanceerinrichting, AK-47's en militaire uitrusting in beslag.

Foto IDF woordvoerder


In het noorden van Gaza hebben gecombineerde lucht- en grondtroepen de afgelopen dag verschillende gewapende terroristen aangevallen en gedood.

358 weergaven0 opmerkingen
bottom of page