top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF zegt aanslag noord-Israël was mogelijk werk van Hezbollah


Foto IDF-woordvoerder


Aan het begin van de week op maandag, werd een explosief tot ontploffing gebracht naast de Megiddo Junction (route 65), waarbij een Israëlische burger ernstig gewond raakte. Veiligheidstroepen gingen op zoek naar de verdachten die het explosief hadden geplaatst.


Tijdens huiszoekingen en wegversperringen in het gebied van Moshav Ya'ara (route 899) stopten de officieren van de Yamam terrorismebestrijdingseenheid van de elitepolitie en Shin Bet agenten een voertuig waarin een gewapende terrorist een bedreiging vormde voor de strijdkrachten, die hem neutraliseerden en doodden.


De terrorist bleek in het bezit te zijn van wapens, waaronder een explosievengordel klaar om te worden geactiveerd en aanvullende middelen. De aanname is dat door de neutralisatie een extra terreuraanslag is voorkomen.


Een eerste onderzoek suggereert dat de terrorist eerder deze week vanuit Libanon naar Israëlisch grondgebied is overgestoken. Bovendien werd onthuld dat de terrorist na de terreuraanslag naast de Megiddo Junction een voertuig stopte en de chauffeur vroeg om een rit naar het noorden.


De terreuraanslag wordt uitgebreid bekeken, waarbij ook de mogelijkheid van betrokkenheid van het terroristische leger van Hezbollah wordt bekeken.150 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page