top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Israël 75, president Herzog stuurt een feestelijke groet naar de Joodse wereld


Screenshot YouTube


President Isaac Herzog: “Het is een geschenk om onszelf vragen te stellen over onze identiteit en ons gezamenlijke doel. Een land hebben om samen vorm te geven, samen te delen, zelfs om ruzie over te maken, was nog niet zo lang geleden een verre droom. En het is een zegen die we niet als vanzelfsprekend moeten beschouwen.”

Ter ere van de 75e Onafhankelijkheidsdag van de staat Israël heeft president Isaac Herzog een feestelijke groet gestuurd aan de Joodse wereld.

De volledige opmerkingen van president Isaac Herzog:

"Shalom, beste vrienden van over de hele wereld! Nu Israël een historische mijlpaal bereikt - 75 jaar onafhankelijkheid! - hebben we de gelegenheid om stil te staan ​​en met dankbaarheid na te denken over het wonder dat onze Joodse en democratische staat is.

Natuurlijk komt deze tijd van viering op een moment van afrekening, wat we in het Hebreeuws cheshbon nefesh noemen, voor de staat Israël en het Joodse volk in het algemeen. Zoals veel democratische samenlevingen over de hele wereld, heeft ons collectief, binnen Israël en tussen Israël en onze wereldwijde Joodse gemeenschappen, te maken gehad met echte vragen over wie we zijn en wat we zouden wensen voor ons geliefde land.

Natuurlijk mogen we niet vergeten dat het een geschenk is om onszelf vragen te stellen over onze identiteit en ons gezamenlijke doel. Een land hebben om samen vorm te geven, samen te delen, zelfs om ruzie over te maken, was nog niet zo lang geleden een verre droom. En het is een zegen die we niet als vanzelfsprekend moeten beschouwen.

Dus beste vrienden, deze turbulente tijden laten zien hoeveel we de afgelopen 75 jaar in dit land hebben opgebouwd, en hoe kostbaar het is voor zovelen. Het benadrukt de diepe zorg voor miljoenen mensen in Israël en daarbuiten, voor wie ons land van groot belang is. En het is precies die kwaliteit van diepe zorg die onze mensen millennia lang heeft geholpen om te overleven en te gedijen. Beste vrienden, laten we op dit betekenisvolle moment samenkomen om alles te vieren wat we samen hebben opgebouwd en alles wat we nog moeten bouwen. Mogen we allemaal een geweldige Onafhankelijkheidsdag hebben voor de staat Israël! Beste wensen voor jullie allemaal vanuit de residentie van de president in Jeruzalem. Yom Ha'atzmaut Sameach, vrienden!"68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page