top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Video:Israëlische marine heeft met succes C-dome getest, een Iron Dome voor gebruik op marineschepen


Foto woordvoerder ministerie van Defensie


Het voorheen alleen op land gebruikte Iron Dome raketonderscheppingssysteem is ontwikkeld voor gebruik door de marine om de groeiende dreigingen in de maritieme arena het hoofd te bieden


De marineversie van het Iron Dome-systeem heeft met succes een reeks multi-systeem- en multi-tier-tests doorstaan ​​en is volgens het Israëlische ministerie van Defensie volledig klaar om te worden geïnstalleerd op de Sa'ar 6 "Magen"-korvetten van de Israëlische marine.


Foto woordvoerder ministerie van Defensie


De Israel Missile Defence Organization, onder de DDR&D van het Israëlische Ministerie van Defensie, heeft samen met de Israëlische marine en Rafael Advanced Defense Systems het op het land gebaseerde raketonderscheppingssysteem aangepast voor gebruik door de marine en noemde het "C-Dome".


Het is een belangrijke laag in het zelfverdedigings- en ruimtelijke verdedigingssysteem van de verdedigingsschepen en is een belangrijke stap voorwaarts voor zowel de bestaande capaciteiten bij het beschermen van de activa als de economische belangen van de staat Israël in de economische wateren, en voor de maritieme superioriteit van de staat Israël in de arena.


De "beschermkoepel" in de Sa'ar 6-schepen is gebaseerd op het "Iron Dome"-systeem en is geïntegreerd in het nationale luchtverdedigingssysteem. Het systeem is een andere laag in het meerlagige verdedigingssysteem, een systeem dat ook de "Arrow"- en "Magic Wand"-systemen (David's Sling) omvat, en waarvan de ontwikkeling wordt geleid door het Ministerie van Defensie via het "Homa"-directoraat op MPA. Het bedrijf Rafael is de belangrijkste ontwikkelaar van het verdedigingssysteem. Iron Dome. "De luchtvaartindustrie ontwikkelde via de divisie Elta Systems de Adir-zeeradar. Het bedrijf mPrest ontwikkelt het besturings- en bewakingssysteem van het "Shield Dome"-systeem.


Foto woordvoerder ministerie van Defensie


"Het 'Protective Dome'-systeem vertegenwoordigt een aanzienlijke sprong voorwaarts in de defensiecapaciteiten op zee en stelt het defensiesysteem in staat om zijn superioriteit en vrijheid van operationeel optreden te waarborgen in het licht van de toenemende dreigingen in de maritieme arena', zei minister van Defensie Yoav Galant. , "Het systeem in zijn marineversie voegt zich bij het meerlagige verdedigingssysteem van de staat Israël, dat op wereldschaal als een pionier wordt beschouwd. Ik waardeerde de Israel Defense Forces, de IDF en Rafael enorm voor het omzetten van een technologische visie in een werkelijke operationele capaciteit in het veld."


De succesvolle testcampagne is een onderdeel van een reeks acties die we uitvoeren om de luchtverdedigingssystemen van Israël te verbeteren, om ons voor te bereiden op toekomstige dreigingen en om de prestaties van de systemen in het licht van bestaande dreigingen te verbeteren", verklaarde het hoofd van de Israel Defense Forces, Brigadegeneraal (Res.) Dr. Daniel Gold, "Het succes van de campagne versterkt verder ons vertrouwen in de verdedigingssystemen en hun vermogen om grote gebieden en strategische activa van de staat Israël te land en ter zee te beschermen . We zullen blijven samenwerken met de IDF en de defensie-industrie om de staat Israël in elke regio en op elk punt te beschermen, terwijl we het kwalitatieve voordeel van de staat Israël realiseren en behouden."


"Het verdedigingssysteem gaat voortdurend door met het verbeteren van de capaciteiten van de 'Iron Dome', zowel op het land als op zee, om de effectiviteit ervan te vergroten', zei het hoofd van het directoraat 'Wall' bij MFA, Moshe Fatal. "In de huidige campagne hebben we met succes extra nieuwe mogelijkheden voor het systeem getest in zijn marineconfiguratie, bovenop het Sa'ar 6-schip, samen met andere lagen van het meerlagige verdedigingssysteem van de staat Israël."Door gebruik te maken van dezelfde capaciteiten", vervolgde hij, "door de systemen van het schip te koppelen aan de systemen op het land en de radar die speciaal was ontwikkeld voor de bescherming van de economische wateren, identificeerde het systeem met succes de bedreigingen - raketten, UAV's en kruisraketten en Vanuit het hart van de zee lanceerden ze onderscheppers van de Iron Dome op hen af, die ze met perfecte precisie vernietigden. De organisatie en uitvoering van deze campagne viel samen met de zeer succesvolle operationele activering van de systemen "Iron Dome" en "David's Sling", in Operatie "Shield and Arrow". Continu een operationeel en technologisch antwoord bieden en een antwoord bieden op toekomstige uitdagingen."


"Het huidige experiment maakt deel uit van de routekaart voor het ontwikkelen en perfectioneren van de verdedigingscapaciteiten van de verdedigingsschepen, en biedt tegelijkertijd een antwoord op en aanpassing aan de veranderende behoeften in de arena", zei het hoofd van de divisie marine-uitrusting, brigadegeneraal Ariel Shir. , "het experiment is een verder bewijs van de ontwikkelingsmogelijkheden en verbetering van de mogelijkheden van de verschillende systemen om in het licht van de bedreigingen en het vermogen van de verdedigingsscheepssystemen om geïntegreerd en volledig te opereren - vanaf de constructie van de marine en luchtfoto, door de dreigingen te ontdekken, te classificeren en te identificeren en te eindigen met het nauwkeurig onderscheppen en vernietigen van de dreigingen."


"Deze capaciteiten werden bereikt door nauwe samenwerking met het Ministerie van Defensie, de Israëlische industrie, de ingenieurs van de luchtmacht en de marine en personeel op het hoofdkwartier en op de schepen. Het experiment omvatte zowel een verbetering van de bestaande systemen als een bewijs van capaciteit voor een nieuwe luchtafweerraket die de verdedigingsomhulling van de verdedigingsschepen onafhankelijk en als onderdeel van het nationale luchtverdedigingsnetwerk aanzienlijk verbetert.


"Het succes van de keten van proeven van het marine-schildkoepelsysteem is een nieuwe technologische doorbraak onder leiding van Rafael", pochte Senior Vice President en hoofd van de Land and Sea Division bij Rafael, Dr. Ran Gozali, "We zijn trots op onze rol bij het ontwikkelen van de operationele capaciteiten van de marine in het bijzonder en van de IDF."94 weergaven0 opmerkingen
bottom of page