top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Israëlische startup maakt vorderingen met persoonlijk vliegend voertuig


Screenshot YouTube


Een in Israël gemaakt elektrisch voertuig dat is ontworpen om mensen op korte afstanden te laten vliegen ver boven straten die overvol zijn met auto's, heeft zijn eerste onbemande vlucht gemaakt, een mijlpaal die volgens de ontwikkelaar zal helpen om de komende twee jaar op de markt te komen.


De reis in de testfase ziet er in eerste instantie misschien niet ongewoon uit, gezien de enorme vooruitgang die is geboekt op het gebied van dronetechnologie. Nog een vliegtuig met propellers dat verticaal van de grond opstijgt en dan hoog in de lucht naar voren schiet.


Maar deze, ontwikkeld door de Israëlische startup AIR, zal in staat zijn om twee mensen - een operator en een passagier - tot wel 160 km te vervoeren op een enkele lading, zegt het bedrijf. AIR, en veel concurrenten over de hele wereld, wedden dat dit soort reizen uiteindelijk gemeengoed zal worden.


"Dit is een belangrijke mijlpaal", zegt CEO en medeoprichter Rani Plaut. "We zijn vandaag overgestapt op voorwaartse vlucht waardoor onze droom van massaproductie van de AIR ONE (dichterbij) komt."


Er zijn nog veel belangrijke obstakels te overwinnen voordat mensen kunnen verwachten zichzelf door steden te vliegen in kleine voertuigen zoals deze - inclusief het opstellen van regels en het commercialiseren van de technologie.


De volgende testfase van AIR is met iemand aan boord, zei Plaut.


Hij hoopt dat hun elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen, of eVTOL, eind 2024 op de markt zullen komen voor een basisprijs van $ 150.000. De gemiddelde dagelijkse snelheid zal ongeveer 160 km / u zijn op een hoogte van 366 m, zei Plaut.


62 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page