top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Medische delegatie van de IDF opent het ziekenhuis van Kahramanmaraş, Turkije


Foto IDF-woordvoerder


De medische delegatie van de IDF van de humanitaire hulpdelegatie "Olive Branches" is vrijdag begonnen met het verlenen van medische zorg in het rampgebied in een plaatselijk ziekenhuis in de stad Kahramanmaraş, Turkije.


Voor het eerst hielp de delegatie bij de heropening van een plaatselijk ziekenhuis nadat het tijdens de aardbeving was verlaten, en zal nu medische zorg verlenen aan slachtoffers in het gebied.


Foto IDF-woordvoerder


Met behulp van medische apparatuur en apparaten die vanuit Israël waren gestuurd, gebruikten de leden van de delegatie de medische afdeling voor spoedeisende hulp van het ziekenhuis, de intensive care en de operatiekamers.


De medische teams die in het ziekenhuis opereren bestaan uit circa 140 artsen en verpleegkundigen, een apotheker, een röntgentechnicus, een laborant, paramedici en medisch logistiek personeel. De plaatsvervangend chirurg-generaal van de IDF en hoofd van de medische afdeling van de IDF, COL Dr. Tomer Koller, is de commandant van de delegatie.


Verschillende leden van de delegatie zijn artsen en verpleegsters die werden aangeworven voor reservedienst. De delegatie omvat ook vertegenwoordigers van MDA, het ministerie van Volksgezondheid en andere organisaties.82 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page