top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Nieuw UAV Squadron geopend bij de Israëlische luchtmacht

Foto IDF woordvoerder


Zondag werd een nieuw UAV Squadron geopend op de luchtmachtbasis Palmachim. Het 147e "Battering Ram" Squadron zal het onbemande luchtvaartuig "Star" besturen.

Foto IDF woordvoerder


Het squadron werd geopend als onderdeel van de uitbreiding van de "Star" UAV-troepen in gevechten en veranderingen in de organisatie van de UAV Array.


De UAV's voeren op alle uren van de dag verschillende aanvallen en inlichtingenvergaringsmissies uit in het zuiden, noorden en Judea en Samaria.


Commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar: “Dit is een tijd van oorlog, een historische tijd. We openen het 147e Squadron, wat een geweldige aanvulling is op de strijdmacht. In deze rechtvaardige oorlog moet het hele UAV Array demonstreert zijn operationele competentie en extreem hoge operationele effectiviteit. Duizenden Hamas-agenten zijn gedood, een reeks inlichtingenvergaringsmissies, 24/7 beschikbaarheid en flexibiliteit gedurende ongeveer een half jaar in de oorlog.'


Commandant van de luchtmachtbasis Palmachim, brigadegeneraal. Generaal Omri Dor: “De UAV Array loopt voorop in de operationele activiteiten van de IAF en voert taken uit op het gebied van het verzamelen van inlichtingen, het opnemen van luchtbeelden en aanvallen in samenwerking met de grondtroepen bij grondoperaties.De afgelopen zes maanden heeft de array heeft zich aangepast, snel veranderd en zichzelf aangepast aan de behoeften van deze tijd. Dit heeft tegelijkertijd blijk gegeven van professionaliteit, het initiëren van contact en een diep partnerschap met de grondtroepen.'

Foto IDF woordvoerder

337 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


R Thomasson
R Thomasson
Apr 09

EINDELIJK! En het wordt ook tijd. De ex Generaal Izhak Brick (een van de meest intelligente en toegewijde mannen die het IDF ooit had) hamert al vele jaren op de noodzaak van uitgebreide UAV squadrons. Ze zijn onmisbaar in de oorlogvoering van de 21ste eeuw. De oude concepten uit de 20ste eeuw zijn nu minder efficiënt.

Like
bottom of page