top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Soldaten redden beschermde zangvogels in Nablus


Foto: De Natuur- en Parkautoriteit en het Rafi-team via KAN News


Reservisten van de parachutistenbrigade hebben deze week beschermde vogels gered tijdens een operationele activiteit in het vluchtelingenkamp Balata in Nablus.


Tijdens zoektochten naar wapens identificeerden de strijders kooien met vinken - beschermde vogels die illegaal werden gehouden. De toestand van de vogels was slecht en ze werden in kleine, overvolle kooien gehouden. De krijgers verzamelden de vinken in een kooi en bedekten deze zodat ze niet opgemerkt zouden worden.


De Nature and Parks Authority zegt dat de vink wordt beschouwd als een van de meest populaire zangvogels onder jagers. De vraag naar de kleurrijke zangvogels heeft de afgelopen decennia door jacht en handel geleid tot een afname van hun aantal. De vinken worden gebruikt als aas bij de jacht en hebben vaak last van beenbreuken en vleugelblessures. Velen van hen worden zelfs geëlimineerd, verstikt en sterven.


De vinken worden meestal gevangen voor fok- en hybridisatiedoeleinden, om een ​​hybride vogel te produceren die bekend staat als een "banduk". Een inspecteur van de Natuur- en Parkautoriteit overlegde met een roofvogel-ecoloog en behandelde de vogels dit weekend nadat ze lange tijd niet hadden gegeten. Nadat ze sterker waren geworden, werden ze teruggezet in het wild.
207 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page