top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Verklaring van premier Benjamin Netanyahu over de anti-Israël demonstraties op Amerikaanse universiteiten

Screenshot YouTube


Premier Benjamin Netanyahu, gaf woensdag 24 april 2024 de volgende verklaring af n.a.v. de anti-Israël demonstraties op Amerikaanse universiteiten:“Wat er op de Amerikaanse universiteitscampussen gebeurt, is afschuwelijk. Antisemitische bendes hebben toonaangevende universiteiten overgenomen. Ze roepen op tot de vernietiging van Israël. Ze vallen Joodse studenten aan. Ze vallen Joodse faculteiten aan. Dit doet denken aan wat er in de jaren dertig op Duitse universiteiten gebeurde. gewetenloos. Het moet worden veroordeeld en ondubbelzinnig veroordeeld. Maar dat is niet wat er gebeurde. De reactie van verschillende universiteitsvoorzitters was beschamend.

 

Gelukkig hebben staats-, lokale en federale functionarissen, velen van hen, verschillend gereageerd, maar er moet meer zijn. Er moet meer gedaan worden. Het moet niet alleen gebeuren omdat ze Israël aanvallen, dat is al erg genoeg, niet alleen omdat ze Joden willen vermoorden waar ze ook zijn, dat is al erg genoeg, het is ook als je naar ze luistert, het is ook omdat ze niet alleen zeggen: ‘Dood naar Israël. Dood aan de Joden', maar 'dood aan Amerika.' En dit vertelt ons dat er hier sprake is van een antisemitische golf die verschrikkelijke gevolgen heeft.

 

We zien deze exponentiële opkomst van antisemitisme in heel Amerika en in de westerse samenlevingen terwijl Israël zichzelf probeert te verdedigen tegen genocidale terroristen, genocidale terroristen die zich verschuilen achter burgers. Toch is het Israël dat valselijk wordt beschuldigd van genocide, Israël dat valselijk wordt beschuldigd van hongersnood en allerlei oorlogsmisdaden. Het is allemaal één grote smaad. Maar dat is niet nieuw. We hebben in de geschiedenis gezien dat antisemitische aanvallen altijd werden voorafgegaan door belastering en laster, leugens die tegen het Joodse volk werden geuit en die ongelooflijk zijn, maar toch geloofden mensen ze.

 

Wat nu belangrijk is, is dat wij allemaal, wij allemaal die geïnteresseerd zijn en onze waarden en onze beschaving koesteren, samen opstaan ​​en zeggen dat genoeg genoeg is. We moeten het antisemitisme stoppen, omdat antisemitisme de kanarie in de kolenmijn is. Het gaat altijd vooraf aan grotere branden die de hele wereld overspoelen.

 

Daarom vraag ik jullie allemaal, zowel joden als niet-joden, die bezorgd zijn over onze gemeenschappelijke toekomst en onze gemeenschappelijke waarden, om één ding te doen: sta op, spreek je uit, laat je tellen. Stop het antisemitisme nu.”

468 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 תגובות


carinvanvuurde
25 באפר׳

Vorig jaar was er in Amerika een grote opwekking gaande op de universiteiten, het begon in Asburry.

Deze jongeren zijn klaar gemaakt om te strijden voor deze tijd , op te komen voor de Joodse mensen daar. Laten we bidden dat hun stem krachtig mag uitwerken.

Licht verdrijft de duisternis 🙏

לייק

Evelinda De wispelaere
Evelinda De wispelaere
25 באפר׳

haleluya

לייק
bottom of page