top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vier hoge commandanten van de ‘Generale Staf’ van Hamas geëlimineerd


Screenshot IDF video ter illustratie


IDF heeft zojuist het volgende bericht vrijgegeven voor publicatie:


Vandaag woensdag 12 mei 2021 voerden de IDF en ISA (Shin Bet) een complexe en eerste operatie uit om tegelijkertijd een aantal hoge commandanten van de terreurorganisatie Hamas in de stad Gaza en Khan Yunis te elimineren. De hooggeplaatste commandanten vormden een belangrijk onderdeel van de "Generale Staf" van Hamas en worden beschouwd als dicht bij het hoofd van de militaire vleugel van Hamas, Mohammed Deif te staan.


De vier zijn : Bassem Issa, de commandant van de Gazastadbrigade van Hamas; Jamaa Tahla, het hoofd van het cybercommando en verantwoordelijk voor het verbeteren van de nauwkeurigheid van de raketten van de groep; Jamal Zabeda, het hoofd van onderzoek en speciale projecten in de afdeling munitieproductie; en Hazzem Hatib, de hoofdingenieur van Hamas op zijn munitieafdeling, kwamen allemaal om bij de aanval.


Foto via IDF


Volgens de veiligheidsdienst zijn Sami Radwan, die de technische inlichtingendienst van Hamas leidt, en Walid Smali, die de leiding had over industriële uitrusting voor de wapenproductie-afdeling van de groep, bij eerdere aanvallen op Hamas-sites gedood..


"Bovendien werden 10 andere agenten van de wapenproductie en onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van Hamas gedood", zegt de Shin Bet.431 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page