top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Volgens de Palestijnse Islamitische Jihad heeft Israël een van hun agenten in Syrië gedood


Ali Ramzi al-Aswad. Foto via social media


Volgens de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) is een van hun agenten in Syrië, Ali Ramzi al-Aswad, 31, door geweervuur gedood wat 'de handdruk van Israël draagt'.

Al-Quds Brigade, de gewapende vleugel van de Islamitische Jihad, zei dat al-Aswad, die werd beschouwd als een hooggeplaatst lid van PIJ in Damascus, een vluchteling was wiens familie in 1948 door Israël uit Haifa werd verbannen en zich uiteindelijk vestigde in de Syrische hoofdstad. . Zelf sloot hij zich op jonge leeftijd aan bij de Al-Quds Brigade.


PIJ aarzelde niet om de schuld voor zijn dood bij Israël te leggen en beloofde vergelding. "Terwijl we rouwen om de martelaar en held, die werd gedood door agenten van de zionistische vijand, zullen we doorgaan met de confrontatie met de vijand en al zijn misdaden. De Al-Quds Brigade zal de strijd voortzetten in alle arena's en Palestina en de al-Aqsa-moskee beschermen."


Er was geen onmiddellijke verklaring van Israël over de vermeende moord op zondag.

Verwijzend naar de frequente IDF-invallen in Palestijnse enclaves op de Westelijke Jordaanoever, zeiden ze volgens YNET: "We zullen ons niet laten afschrikken door het aantal slachtoffers en de levens die worden opgeofferd door onze dapperste zonen."


laatste gevechten tussen Israël en Gaza. (ZEGT KHATIB / AFP)

De in de Gazastrook gevestigde Palestijnse Islamitische Jihad-terreurgroep beweerde zondagochtend dat een van haar hooggeplaatste leden, een ingenieur, door Israël in Syrië was vermoord.


In een verklaring werd de militaire vleugel van de PIJ, de al-Quds Brigades, zei Ali Ramzi al-Aswad, 31, doodgeschoten door "agenten van de zionistische vijand" in het gebied van Damascus. De terreurgroep zei dat al-Aswad een "leider" en een ingenieur was.


De PIJ beschreef de moord op al-Aswad als een "laffe moord met de vingerafdrukken van de zionistische vijand".


Er waren geen verdere details over de vermeende moord.


De terreurgroep zei dat de familie van al-Aswad afkomstig was uit de noordelijke stad Haifa en zich vestigde in een vluchtelingenkamp in Syrië na de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog van 1948. De PIJ zei dat hij zich bij de groep had aangesloten en als ingenieur werkte en uiteindelijk senior commandant werd.


In een duidelijke verwijzing naar de moord zei premier Benjamin Netanyahu tijdens een wekelijkse kabinetsvergadering dat Israël "de terroristen en de architecten van terreur overal zou bereiken".


“Onze strijdkrachten werken de klok rond om de terroristen aan te pakken en de terreurinfrastructuur te dwarsbomen.


Hogere veiligheidsfunctionarissen zijn in toenemende mate verontrust door een toename van geplande aanslagen tijdens de islamitische feestdag Ramadan volgende week, aldus Haaretz, evenals door de binnenlandse situatie in het land dat verdeeld is over een gerechtelijke revisie onder leiding van de regering van Benjamin Netanyahu.


Vooraanstaande veiligheidsfunctionarissen merkten onlangs achter gesloten deuren op dat het aantal aanslagen sinds het begin van het jaar hoger is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en waarschuwden voor rapporten die wijzen op een toename van geplande aanslagen.106 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page