top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor het eerst in ruim 10 jaar komt de EU-Israël Associatieraad weer bij elkaarPremier Yair Lapid zal vandaag, maandag, de eerste vergadering van de Associatieraad EU-Israël in meer dan tien jaar leiden. Naast de premier zullen de hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid Josep Borrell en de ministers van Buitenlandse Zaken van andere landen deelnemen.

Minister van Inlichtingen Elazar Stern zal de regering van Israël vertegenwoordigen in Brussel en zal de Israëlische delegatie leiden in de diplomatieke besprekingen tijdens de bijeenkomst.

Tijdens de conferentie zullen de leiders de betrekkingen tussen Israël en de EU bespreken en de samenwerking en de verdere ontwikkeling van de betrekkingen bespreken.

De bijeenroeping van de Raad, voor het eerst sinds 2012, is een belangrijke diplomatieke prestatie die een afspiegeling is van de verbetering in de betrekkingen van Israël met de EU in het afgelopen jaar. De Raad is het hoogste forum dat de betrekkingen tussen Israël en de EU stuurt en behandelt het volledige scala van deze banden, ook op het gebied van wetenschap, economie, energie en milieu.

De bijeenroeping van de Associatieraad zal Israël in staat stellen zijn betrekkingen met de EU te blijven ontwikkelen ten behoeve van de burgers van Israël, aldus de verklaring van het bureau van premier Lapid.


94 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page