top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Was het maar waar' - een column van Rob Fransman

Screenshot X


De (meeste) burgemeesters weigeren om op Koningsdag, al is het maar heel even, het oranje keppeltje op te zetten. Het is geen verrassing. De aardige initiatiefnemers waren ietwat naïef om te hopen dat de ongekozen bestuurders van de grote steden aan hun verzoek zouden voldoen.


Welnee, Halsema, Aboutaleb, van Zanen, Dijkstra, etc. zijn veel te bang dat ze de woede van hun Islamitische burgers over zich heen krijgen. Stel je toch eens voor, zichtbare solidariteit met de Joden!


Op de televisie zag ik de burgemeester van Emmen, de stad waar de koninklijke personen zich op die dag vertonen. En zich het schompes vervelen, maar dat terzijde. De lulhannis zei dat hij zich door het initiatief gegijzeld voelde. De woordkeuze alleen al. Weet dat stuk onbenul wel wie er gegijzeld zijn? Enfin, Emmen, misschien wel de lelijkste stad van Nederland, verdient zo’n burgemeester. Alweer een plaats waar we niet kunnen onderduiken.


Alle politici hebben hun mond vol van solidariteit met de pakweg 50.000 Joden die er nog in Nederland wonen. In de praktijk komt er weinig van terecht. Onze scholen en synagogen worden bewaakt door gewapende marechaussee, dat wel. Voor noodzakelijke bewaking voor andere Joodse evenementen moet de Joodse gemeenschap zelf zorgen. Niemand kijkt ervan op dat bewaking überhaupt broodnodig is. Wijzelf ook niet. Inmiddels zijn we eraan gewend dat als je Joods bent, je gevaar loopt. Hoe ongelofelijk krankzinnig idioot is dat?


In het huidige klimaat is het opvallend dat weinig journalisten eens een kijkje nemen in de Islamitische gemeenschap. Misschien denkt het journaille dat het overbodig is. Iedereen weet tenslotte allang dat ze daar pal achter de moordenaarsbende van Hamas staan. Voor moslims zijn Joden Israël en vice versa. Wat mij betreft hebben ze nog gelijk ook.


Onze vertegenwoordigers worden niet moe om te benadrukken dat Nederlandse Joden niet aangesproken mogen worden op het gedrag van de Israëlische regering. Dat is een open deur, natuurlijk is dat zo. Toch geeft het me iedere keer weer een ongemakkelijk gevoel. Ik heb al zo vaak betoogd dat de meeste Joden zionistisch zijn. Moeten ze wel zijn. Zeker nu het antisemitisme, pardon antizionisme, vooral in linkse kringen zo salonfähig is. Ondanks dat ik de huidige regering verafschuw, is Israël onze levensverzekering. Ooit was de USA een goed alternatief voor belaagde Joden. Ooit….


De enkele journalist die wel eens gaat praten in een moskee krijgt te horen dat de moslimgemeenschap echt niet antisemitisch is. Ze hebben toch dezelfde voorouder, Abraham, Ibrahim. Ze haten slechts de zionisten. Goed, dat nemen we aan. En om te bewijzen dat ze heus geen Joden haten dragen de imams in hun moskee komende vrijdag allemaal een oranje keppeltje.


Hallawai! Was het maar waar!


918 weergaven7 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

7 Σχόλια


a.vanos
28 Απρ

We komen er wel uit , hooguit ‘n beetje gedecimeerd, zijn we gewend

Μου αρέσει

R Thomasson
R Thomasson
27 Απρ

God heeft kennelijk besloten voor Joden een Darwinistisch wereld te creëren. Voor iedere dag dat ze op planeet Aarde leven, moeten ze vechten voor hun recht van bestaan. Hij geeft de voorkeur aan Joden die met lasergeweren vechten, van Israëlische makelij. Dat de religieuzen onder hen, zouden leven net als de leden van Be'erot Ytzhak, en kibbuts Sa'ad : werken en de geschriften leren. Met een beetje mazzel worden de ongeregeldheden in de Amerikaanse universiteiten nog heviger. Dan is er een kans dat briljante Joodse wetenschappers en top studenten uit de MIT zouden besluit nemen dat Amerika is te gevaarlijk. Zij zouden hun studie of werk voortzetten in Israëlische universiteiten of bij een van de Hi-Tech bedrijven.

Μου αρέσει

R Thomasson
R Thomasson
27 Απρ

Wij hoeven van niemand solidariteit te verwachten, aangezien in tijd van nood STAAT MEN ALTIJD ALLEEN! Dat konden de mensen van kibbutzim Be'erot Ytzhak, Nizaniem en Sa'ad (bij de grens met Gaza) beamen, die in de zomermaanden van 1948 vochten als leeuwen tegen het Egyptische leger. 81 aanwezigen strijders van Be'erot Ytzhak - waaronder ook tieners - vochten tegen 4 brigades - w.o. gepantserde eenheden - van het Egyptische leger ...en zij hebben ze verslagen! Zo was ook de situatie van alle nederzettingen bij Otef Aza, 75 jaar later, op 7 October 2023. Het alle ergste die men nu meemaakt zijn de Amerikaanse moderne Ans van Dijks die zich nog erger gedragen als de ergste verraders van de NSB. Deze…

Μου αρέσει

HansLa23+
26 Απρ

Deugend wordt vervangen door buigend …kwestie van tijd

Μου αρέσει

carinvanvuurde
25 Απρ

Zo vreselijk dit, diep en diep intriest.

Het is een geestelijke strijd, vergeet daarom nooit om te bidden, het sterkste wapen wat we hebben!


Helaas konden we geen oranje keppeltjes bestellen, met trots had ik ze gedragen, en met mij velen. Want hoewel je zou denken dat de schreeuwers de overhand hebben, weet ik dat er duizenden hartstochtelijk bidden voor het Joodse volk, voor haar veiligheid én voor Israël.

Am Israël Chai!

Μου αρέσει
bottom of page