israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Wat is het nummer in Apeldoorn?' - Een nieuwe column van Simon Soesan


Och ze hadden het zo goed gepland, de Hamas: Israël verrassen met een regen van raketten en dan zegevieren. Met trots probeert de Hamas u nog te overtuigen van hun technologische superioriteit: beelden van kapotgeschoten huizen en huilende Joden verkopen goed op het internet.


Tussen ons gezegd: als ik een Nederlandse minister was die hier geld had ingestoken, had ik na 3000 raketten en minder dan 30 inslagen mijn geld teruggevraagd. Maar dat ben ik niet, en wat snap ik nou.


Ook waren de Hamas jongens (geen meisjes bij de Hamas-leiding dat is Haram!) overtuigd dat al hun suikerooms wel weer met geld langs willen komen. Foutje: de meeste Arabische landen geven aan echt genoeg te hebben van de Hamas en het melken van de slachtoffer-koe. Zelfs de VAE, een grote fan en financier van Hamas, heeft al medegedeeld dat wat hun betreft het Palestijns Boek een mooi boek is, maar ze hebben het nu wel uitgelezen.


Ondertussen concurreren de Europese media wie het allerbest kan jokken. Toen het verhaal, dat wij de Al Aqsa moskee op de Tempelberg in de fik zouden steken, geen water hield, kwamen ze met drie getroffen kinderen in Gaza, gaven ons de schuld ervan, totdat beelden lieten zien hoe de Hamas-helden een raket uit een huis schieten, waarna de raket terugvalt en ontploft op datzelfde huis. Foutje.


Niet dat ze dat gaan toegeven: ze gaan echt geen Apeldoorn bellen, nee dan is er het woord “proportioneel” in de antisemitische propaganda gegooid. Want wij zijn toch sterker? Inderdaad, na 3000 raketten op ons land eisen wij nu ook “proportie”, zoals de demissionaire miezerige premier van Nederland met een serieus ponumpie verklaarde.


Ondertussen kwam de waarheid – letterlijk – naar boven: onder stad Gaza ligt een wirwar van tunnels, bijna een stad onder een stad, waar mensen, wapens en meer snel verplaatst kunnen worden. Bijgenaamd De Metro. U heeft al gehoord dat Hamas zich beklaagde (!) dat de Israëlische radio hun voorgelogen had: er was gehint dat de grond actie (invasie van Gaza) elk moment kon aanvangen, waardoor de heren Hamas al hun “soldaten” opriepen.


Deze zochten de dichtstbijzijnde ingang naar de Metro en wat blijkt? Naast elke moskee waar een kindercrèche is, is een ingang. Zo verkregen we de hele geografie van De Metro, die enkele tijd later werd platgebombardeerd, met dank aan de heren Hamas en excuses als er toevallig (zal wel niet) een Nederlandse minister is die daar belastinggeld heeft ingestoken.

Uw geld.


Hamas zoekt een overwinningsfoto. Een bekend gebouw platgebombardeerd, of het zo gefantaseerde Haifa bereiken met hun ongerichte “made in Iran”-raketten.

En het had zo simpel kunnen zijn: als de PLO en Hamas hun wapens neerleggen, is de oorlog voorbij. Als wij onze wapens neerleggen is Israël voorbij. Daarom: deze maal geen clementie, doorgaan tot we bij het gaatje zijn!


805 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws