top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wat verschilt deze nacht van alle andere nachten? - Een column van Simon Soesan

Foto IDF woordvoerder


Het was geen makkelijke nacht vannacht. Na dagen van waarschuwingen dat Jan Jurk in Teheran ons plat zou bombarderen was het eindelijk zover en kregen we meer dan 300 raketten op ons afgevuurd. Ik schrijf “afgevuurd” en niet “op ons dak”, want zo slim zijn die extremisten in Teheran nou ook weer niet.


Misschien hebben ze de Nederlandse militaire attaché in Teheran geraadpleegd, weet ik veel. Misschien zei die dat Nederland alle moertjes en boutjes van de F35 weigerde te sturen en dat daardoor heel Israël mank loopt, dankzij de heldhaftige houding van de Nederlandse regering. In elk geval liep het voor Teheran 99% mis vannacht. En staat onder andere Nederland mooi voor schut.


Mijn hart gaat uit naar Asha ten Broeke, die waarschijnlijk haar volgende sit-in demonstratie nabij een vuilnisbelt kan houden. Het is me wat.


En de @NOS, die al klaar stond met de Iraanse fake-video’s van een platgebombardeerd Tel Aviv: al die gekoelde flessen champagne voor niks klaargezet, echt zielig voor ze. Misschien nog even wachten tot Teheran een atoombom op ons gooit?


Helaas was vannacht de eerste ronde van directe bombardementen uit Iran op Israel. Want dit is nog niet over. Wij zullen bepalen wanneer het over is, niet Jan Jurk & Co.


Over een week is het Pesach. We herdenken dan de exodus uit Egypte en in elk Israëlisch huis zal een lege stoel staan voor de 134 gegijzelde Israëli’s. Het bekendste deel van die avond, de Seideravond, bestaat uit 1 vraag met 4 antwoorden, die traditiegetrouw door de jongsten aan tafel gesteld mag worden: “Wat verschilt deze nacht van alle andere nachten?”

Deze nacht, afgelopen nacht is er heel wat gebeurd, en verschilde veel van alle andere nachten: Iran viel ons voor het eerst direct aan, wij sloegen de aanval af met technologie, ’s werelds antisemieten werden zwaar teleurgesteld en in Qatar vragen ze zich af hoeveel Iraanse leiders in het luxe hotel van de heldhaftige Hamas leiders gaan onderduiken.


Ook ome Joe, de president van Amerika heeft een probleem, want als wij ons oorlogsrecht uitvoeren en nu Iran direct gaan aanvallen, dan is de olieprijs in de wereld in gevaar. Dus belde ome Joe zojuist onze premier en verzocht hem geen vergeldingsacties te gaan uitvoeren in Iran, want de familie Biden is zwaar geïnvesteerd in de olie.


Fijn dat ome Joe erkent dat wij Joden terugslaan. Geen makkie voor al die schreeuwlelijkerds die voor onze dood bidden, maar ze zullen eraan moeten wennen.

De eerste ronde is gespeeld. Het secreet Ursula van de EU vraagt “alle acteurs zich in te houden”.


Ook zij leerde van huis uit iets over Joden, ook zij had niets te zeggen toen we bedreigd werden, ze werd wakker toen ze zag dat we de meer dan 300 raketten overleefden.


Ik kan alleen maar wijlen Golda Meir citeren: “Liever een wereld die ons niet mag omdat we leven dan een wereld die ons omhelst omdat we dood zijn.”

  


1.506 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Ton van Hagen
Apr 14

Ik ben blij dat er altijd iemand is die jullie beschermd daar hoog aan de hemel.

Het oudste volk waar de wereldbevolking is ontstaan zal altijd zegevieren.


Like

Joost Goudeket
Joost Goudeket
Apr 14

Toch ironisch hoe dingen lopen, dat ooit de linkse wat onhandige (vergat de lensbedekking van zijn verrekijker te halen terwijl hij er stoer voor de foto door stond te kijken) met Stalin snor getooide minister van defensie  Peretz onder PM Olmert, de auctor van het Iron Dome systeem geweest is door de financiering ervoor bijeen te krijgen.


Like
bottom of page