top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Yad Vashem lanceert "Wie is jouw Holocaustheld?" een digitaal project voor leiders, beïnvloeders en actoren, op tijd voor Holocaustherdenkingsdag 2024


Op tijd voor de Herdenkingsdag voor Martelaren en Helden van de Holocaust, die dit jaar van 5 tot 6 mei plaatsvindt, kondigt Yad Vashem, het World Holocaust Remembrance Center, de lancering aan van zijn programma 'Wie is jouw Holocaustheld?' campagne.


Het initiatief moedigt het publiek aan zich te verdiepen in en persoonlijke banden te smeden met verhalen over de Holocaust door middel van korte videoclips, waarin op sociale mediaplatforms wordt gedeeld wie hun Holocaustheld is.


Dit digitale project omvat de kernmissie van Yad Vashem; zijn blijvende inzet voor het behoud van de herinnering aan de Holocaust. De kern van de visie van Yad Vashem ligt de niet-aflatende toewijding om ervoor te zorgen dat de diepgaande lessen die uit dit aangrijpende hoofdstuk van de menselijke geschiedenis zijn geleerd, generaties kunnen overstijgen en een collectieve herinnering kunnen bevorderen die eeuwig blijft bestaan.


“Deze unieke campagne komt op een bijzonder kritiek moment”, benadrukt Yad Vashem-voorzitter Dani Dayan. “Terwijl de generatie van ooggetuigen wegsterft, blijven we achter met een onvervangbare leegte. Door hun verhalen te delen, zorgen we ervoor dat ze nooit zullen worden vergeten. Door het delen en creëren van een gemeenschap van herinnering op sociale media kunnen we hun stem versterken en mondiale aandacht."


Als onderdeel van de lancering van dit initiatief heeft Yad Vashem een ​​aantal vooraanstaande personen uit verschillende lagen van de bevolking uitgenodigd om ambassadeurs van de Holocaustherinnering te worden en hun eigen korte video van 1 tot 2 minuten op te nemen waarin ze hun persoonlijke Holocaustheld voorstellen. Door deze verhalen te delen en met een nieuw publiek te delen, kunnen we de Holocaust verhaal voor verhaal herinneren.


In samenwerking met Hollywood-liaison Lana Melman, auteur van 'Artists Under Fire', heeft Yad Vashem steun gekregen van invloedrijke figuren uit de entertainmentwereld en internationale leiders. Opmerkelijke deelnemers zijn onder meer producer Ben Silverman, regisseur Jeff Melman, acteurs Patricia Heaton, James Maslow, Mark Pellegrino en Gene Simmons, naast politieke figuren als Lord Eric Pickles, prof. Alan Dershowitz, voorzitter van de Claims Conference Gideon Taylor en het Canadese parlementslid Anthony Huisvader en Brits parlementslid Bob Blackman. Bovendien hebben social media-beïnvloeders zoals Montana Tucker, Dov Forman, BBC Broadcast Journalist John Ware en de beroemde chef-kok Eitan Bernath hun steun gegeven aan dit initiatief.


“We leven in een tijd van anti-Joodse haat die sinds nazi-Duitsland niet meer is voorgekomen”, zegt auteur en CEO van Liberate Art, Lana Melman. “De zinsnede ‘Nooit meer’ is geen slogan, het is een gelofte – een belofte die de mensheid aan God en elkaar heeft gedaan na de onmenselijkheid en verschrikkingen van de Holocaust. Door de verhalen van Holocaust Heros te delen, worden we eraan herinnerd dat niemand van ons kan zwijgen over waar deze weg ons heen leidt. We hebben het recht om veilig en Joods te zijn.”


"De Claims Conference is er trots op deel uit te maken van Yad Vashem's socialemediacampagne 'Wie is jouw Holocaustheld?'. Elke overlevende is een held voor ons; we zijn Yad Vashem dankbaar dat hij ons en de wereldgemeenschap heeft uitgenodigd om overlevenden hiervoor te eren campagne”, deelde Gideon Taylor-voorzitter van de Conferentie over Joodse Materiële Claims tegen Duitsland zijn Holocaustheld, Holocaust-overlevende Sir Ben Helfgott.


“Ik ben erg trots om deel te nemen aan dit waardevolle programma om een ​​nieuwe generatie te helpen de verschrikkingen van de Holocaust te herinneren. Ik zal alles doen wat in mijn macht ligt. Elk moment dat ik de wereld en opeenvolgende generaties kan herinneren aan de waarheid van onze geschiedenis, ook al is het pijnlijk en moeilijk, is van cruciaal belang. We mogen het nooit vergeten.” Ben Silverman, voorzitter en co-CEO van Propagate Content, producent van The Office, Ugly Betty en The Office, en voormalig co-voorzitter van NBC Entertainment en Universal Media Studios.

145 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page