top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Yad Vashem's reactie op verklaringen van VN-secretaris-generaal António Guterres gisteren in de VN

Foto Yad Vashem


Yad Vashem-voorzitter Dani Dayan reageerde op opmerkingen van VN-secretaris-generaal António Guterres gisteren tijdens de zitting van de VN-Veiligheidsraad.


“De slachting van Joden door Hamas op 7 oktober was genocidaal in zijn bedoelingen en onmetelijk brutaal in zijn vorm. Een deel van de reden waarom het verschilt van de Holocaust is omdat Joden vandaag de dag een staat en een leger hebben. We zijn niet weerloos en overgeleverd aan de genade van anderen.


Het stelt echter de oprechtheid op de proef van wereldleiders, intellectuelen en beïnvloeders die naar Yad Vashem komen en beloven “Nooit meer”. Degenen die proberen te ‘begrijpen’, op zoek zijn naar een rechtvaardigende context, de daders niet categorisch veroordelen en niet oproepen tot de onvoorwaardelijke en onmiddellijke vrijlating van de ontvoerden – slagen niet voor de test. VN-secretaris-generaal António Guterres is niet geslaagd voor de test."

378 weergaven1 opmerking

1 comentario


Roni Stoker
Roni Stoker
25 oct 2023

De VN is een organisatie die de Derde Wereld vertegenwoordigd, NIET HET WESTERSE WERELD. Een bende van parasieten die niets presteren en teren op geld van hardwerkende mensen in het westen. TIJD OM DAT DREK TE ONTMANTELEN. Israël heeft niets in deze organisatie te zoeken.

Me gusta
bottom of page