top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Zeefwerk' - een column van Simon Soesan


Screenshot YouTube


In de diverse dorpen, kibboetsiem en moshavim nabij de grens met Gaza wordt nu gezeefd. Hoort u waarschijnlijk niets van in uw media, maar soldaten gaan daar – op handen en knieën – centimeter na centimeter vooruit, terwijl ze alles zeven: zand, grind, alles wat ze tegenkomen.


Een vreemde zou kunnen denken dat er misschien naar goud gezocht wordt. Of naar diamanten. Helaas is dat niet zo. Er wordt naar menselijke resten gezocht, want meer dan 140 slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd. Ik heb het over slachtoffers van de slachtpartij van 7 oktober, toen Hamas besloot de wereld te laten zien wie ze werkelijk zijn en wat ze werkelijk willen: beesten die Joden willen misbruiken en doden. Niet altijd in deze volgorde.


Een deel van de slachtoffers is zodanig verbrand dat er niets is overgebleven waarbij ze geïdentificeerd kunnen worden. Dus gaan soldaten op handen en knieën alles zeven. Als is het maar een overblijfsel van een speen, luier, beertje – het maakt nu niet meer uit.


Een deel van de slachtoffers van die Zwarte Zaterdag werden met een kind vastgebonden, levend met benzine overgoten en daarna in de fik gezet. In Europa is dit al geen nieuwsitem meer. De stemmen van “ja maar…” en “hebben de Joden wel verdient” hebben de feitelijke reportage overgenomen. De waarheid is onbelangrijk geworden terwijl het populistische gelieg hoogtij viert.


“From the river to the sea” is een populaire leus geworden en mag van vele regeringen gebruikt worden. Dat het hier gaat over de totale vernietiging van ons land vindt men zwaar overdreven. Dat het hier gaat over de totale uitroeiing van het Joodse Volk geeft meer en meer mensen het gevoel van voldoening – maar niet bij ons.


Onze geschiedenis heeft ons geleerd om bedreigingen serieus te nemen. Het uiten van deze vreselijke zin betekent niet minder dan de wil om mij en mijn familie om te brengen, samen met al mijn landgenoten. En daar gaan we niet aan meewerken. Helaas is de bloeddorst van de schreeuwlelijkerds hierbij niet gelest: wereldwijd is het duidelijk dat eenieder die deze leus roept, zingt of boven het hoofd draagt, eropuit is Joden van de wereld te vervangen. Velen zullen nu hun hoofd schudden en zeggen dat het heus niet zo'n vaart zal lopen.


Op 22 november aanstaande gaat u stemmen in Nederland. Ik stem niet, hoewel ik stemrecht heb. Ik woon in Israël en het lijkt me ongepast om vanuit het buitenland te stemmen over wat er in Nederland moet gebeuren. Ik hoop dat de stemgerechtigden in Nederland zullen stemmen voor wat goed is voor Nederland. Maar de uitslag van deze verkiezingen bepaalt het gezicht van Nederland en de koers van Nederland.


Ik wil geen voorkeur uitspreken, maar wil u eraan herinneren dat ook Nederland tussen rivieren en de zee ligt. En dat de bloeddorst van de opgefokte menigten, die amper Nederlands spreken, ook na het uitroeien van Joden nog lang niet voorbij zal zijn.734 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 comentários


sal.zwart
21 de nov. de 2023

Ik stem vvd ,wilders vriend vd russen of geld vd russen. Na mh 17 geen optie om de de ukraine maar te vergeten ik geloof dat joden daar al heel lang de lul zijn.

Curtir

Robert Barzelay
Robert Barzelay
19 de nov. de 2023

'Free Palestine from the river to the sea' is een oorlogskreet om Israël te vervangen door een corrupte, Judenrein, islamitische tirannie genaamd 'Palestina', een 'natie' dat nog nooit eerder heeft bestaan. Verder om Israël's 9,5 miljoen burgers te vernietigen, ergo de voltooiing van de 'Final Solution' van de Nazi's, zoals letterlijk in het Hamas Charter vermeld.

Curtir

Henk Vinke
Henk Vinke
19 de nov. de 2023

Bij mij is het landje tussen de rivier en de zee het belangrijkst. Ik heb me niet zo verdiept in programma's, maar ga en rapportcijfer geven

Curtir

ecdebeurs
19 de nov. de 2023

Vanuit Nederland zijn er heel veel mensen die met de Joden meeleven.

Wees daarvan overtuigd !

Het is gruwelijk wat er gebeurd is. Moge de Almachtige Zijn volk voorgaan in de strijd tegen het duivelse en vóór het voortbestaan van Israël.


Elisabeth

Curtir

HansLa23+
19 de nov. de 2023

Hopelijk vinden ze mensen als rust voor de families ….🙏💔

Curtir
bottom of page